Hoofdgerechten

Express broodpudding: geen oven en in slechts een paar minuten maak je dit perfecte recept dat elke trek verslaat.

40views

De broodpudding is een van die ideale recepten voor degenen die hun eerste stappen willen zetten in de wereld van het bakken, omdat je met weinig ingrediënten veel porties kunt verkrijgen. Bovendien wordt het in eenvoudige stappen gemaakt.

Voor dit recept heb je niet al te veel speciaal gereedschap nodig, en het is een manier om je gasten te verrassen met een dessert dat niet alleen kan worden vergezeld van een warme drankmaar ook met sauzen op basis van fruit die de smaak van de broodpudding.

Om de broodpudding nodig zijn:

  • 3 tot 4 sneetjes zuivelbrood
  • Een half kopje melk
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 1 scheut Amarula
  • Zest van 1 sinaasappel

Het eerste wat je moet doen is het brood verkruimelen, optioneel kun je de randen verwijderen. Leg ze vervolgens in een kom en meng met de aangegeven hoeveelheden melk, suiker, vanille-essence, sinaasappelschil en eieren.

Meng goed tot alle ingrediënten gecombineerd zijn. Als je een meer homogene bereiding zonder klontjes wilt, is het aan te raden om het te bewerken tot de gewenste consistentie is bereikt. Als het klaar is, voeg je een shot van koffie met likeur en doet mee.

Zodra deze stap is voltooid, wordt de karamel gemaakt. Doe hiervoor 2 eetlepels suiker met 1 eetlepel water in een ovenvaste kom. Het wordt met tussenpozen van 30 seconden gekookt en dan met grote voorzichtigheid in de puddingvorm gegoten, want het is een bereiding bij hoge temperaturen.

Het mengsel wordt in de magnetron geplaatst met intervallen van 30 seconden op gemiddelde temperatuur, tot het ongeveer anderhalve minuut is. Tot slot is het nodig om het af te laten koelen tot kamertemperatuur en het dan in de koelkast te zetten. Na 15 minuten is het klaar om te ontvormen en te serveren met zoete saus naar keuze, waaronder dulce de leche.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.