Snacks

Fagottini met verse champignons

87views

Heerlijk en heel gemakkelijk. Als je geen tijd hebt, kun je bevroren contono paddenstoelen gebruiken.

Ingrediënten:

Voor de vulling:
500 g eekhoorntjesbrood, champignon of cardoncelli (een mix van paddenstoelen is ook prima)
4 eetlepels extra vierge olijfolie
1 teentje knoflook
peterselie
zout en peperBereidingstijd: ongeveer 40 minuten

Bereiding van het recept ‘Fagottini ai funghi

Ontdoe de paddenstoelen van aarde, was ze in hun geheel zonder ze in water te houden, als ze niet bevuild zijn met aarde kun je ze afvegen met een vochtige doek, voorzichtig om ze niet te verpesten.
Snijd ze in vrij dunne plakjes, probeer ze allemaal even dik te snijden, dan verloopt het koken gelijkmatig.
Zet een pan op het vuur met olie, bak een heel teentje knoflook bruin, haal het eruit als het kleur heeft gekregen en doe de champignons erin, zout en peper en een beetje gehakte peterselie.
Blijf koken tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten, als ze te droog worden voeg je water toe. Als ze gaar zijn, voeg dan meer gehakte peterselie toe.Rol het rechthoekige bladerdeeg uit en snijd het in 3 verticale en horizontale rijen tot vierkanten; vul dan elk vierkant in het midden met de champignons en sluit ze als een bundel.Zet in een voorverwarmde oven op 190°C en bak ongeveer 10 minuten.

Wijnarrangement voor champignon fagottini

Afhankelijk van de soort paddenstoel die je voor de fagottini gebruikt, heb je een andere wijn nodig, zodat de wijn niet overheerst, maar de paddenstoelen ‘begeleidt’ in smaak en aroma.

Aan de andere kant vereisen chiodini paddenstoelen geen speciale combinatie met wijn, net als bij de vorige tips. Als de paddenstoelen daarentegen licht getrimd zijn, kies dan een wijn die de smaak niet verdoezelt.

Wat betreft cardoncelli paddenstoelen, ik combineer ze altijd liever met of , nooit met een volle rode, omdat je dan een onaangenaam pasteus mondgevoel krijgt.

Opslaan

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.