Nagerecht

Fanatstic carnaval donuts, ze zijn geweldig

416views

Fanatstic carnavals donuts, ze zijn geweldig

Ingrediënten

1 pakje vanillesuiker, echt
2 eieren, heel
3 eidooiers
600 g bloem
150 g boter
2 el suiker, afgewogen
15 g gist
½ theelepel zout
3 el rum
1 el azijn
250 ml melk, koud
1 liter olie, goede of geklaarde boter
Abrikozenjam

Bereiding
Meng eerst de gist goed met 120 ml koude melk en het zout en laat dit ongeveer 1 uur staan.
1. Meng nu de boter met de suiker tot een romige massa. Roer geleidelijk het ei en de dooiers erdoor.

Zeef vervolgens de bloem, de gist, de smaakstoffen en de koude melk erdoor. Klop goed op de langzame snelheid van de machine tot een vrij zacht deeg.
2. dek nu goed af en laat rijzen tot het deeg verdubbeld is in omvang, dit kan soms wel 2 uur of langer duren, afhankelijk van de kamertemperatuur (maar laat het niet te warm). als het deeg rijp genoeg is, maak dan 20 tot 25 balletjes van het deeg op een bebloemd werkvlak; ze moeten mooi glad zijn aan de bovenkant.

3. Leg ze nu op een met bloem bestoven oppervlak om opnieuw te rijzen. Dek voorzichtig af met huishoudfolie of een grote plastic zak. Laat goed rijzen en laat ongeveer 25 minuten rijzen zonder deksel om een korst te vormen. Verwarm ondertussen het vet tot max. 165°C-170°C

4. Schuif de donuts nu voorzichtig in het vet, bovenkant naar beneden, en dek af. Bak ze ruim 1 1/2 minuut, controleer of ze goudbruin zijn, draai ze om en bak ze nog 1 1/2 minuut, draai ze dan nog een keer om en bak de bovenkant nog 30 seconden, heel belangrijk!!!

Als ze allemaal gebakken zijn, spuit je er de abrikozenjam in met de jamtuit en suiker je ze. Geniet ervan na 30 minuten!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.