Snacks

Gebakken gevulde eekhoorntjesbrood

81views

en gebakken in de oven, laten we eens kijken hoe je in een handomdraai een lekkere kunt bereiden! Het wordt stap voor stap uitgelegd voor zeker succes en het enige wat je hoeft te doen is de gevulde met , wijn en peterselie klaar te maken en te voelen hoe lekker ze zijn!

Oven Gevulde Porcini Champignon Recept

  1. 4 grote eekhoorntjesbrood champignons
  2. 50 g vegetarische gekookte ham in één plak
  3. 2 eieren
  4. 2 teentjes knoflook
  5. 1/2 glas droge witte wijn
  6. een takje peterselie
  7. 2 eetlepels olijfolie
  8. zout peper naar smaak

Borstel en maak de porcini goed schoon. Scheid de koppen van de stelen van de eekhoorntjesbrood en hak deze fijn.

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan, voeg de fijngesneden gekookte ham, gehakte knoflook en de champignonstelen toe. Breng op smaak met zout en peper en bak op matig vuur tot het water is opgedroogd.

Klop in een kom de eieren los met een snufje zout en de helft van de gehakte peterselie.
Voeg de eieren toe aan het mengsel in de pan en meng goed.
Laat nog een paar minuten op het vuur staan tot de eieren zijn gestold.

Vul de champignonhoofden met deze vulling.

Leg de paddenstoelen in een olieschaal, giet de witte wijn erbij en bak ongeveer 30 minuten in de oven op 160°. Haal de schaal uit de oven en bestrooi de eekhoorntjesbrood naar smaak met de overgebleven peterselie.
De zijn klaar om van te genieten!
Onder de foto vind je mijn verzamelingen van smakelijke en e !

Tips voor gevulde eekhoorntjesbrood

Dit gerecht kan uitstekend als bijgerecht of als tweede gang, heel licht.

Voor de hier is een verklarende foto geleend die grafisch laat zien hoe je de eieren vervangt.

Het lezen van deze grafiek is heel eenvoudig met de elementen bovenaan, kijk hoeveel theelepels je moet gebruiken en achter de + het waterequivalent om het equivalent van één ei te krijgen, voor twee of meer eieren vermenigvuldig je gewoon met 2 p voor X eieren.

Een voorbeeld als ik 3 eieren wil vervangen

met o en water voeg dan gewoon 3 theelepels o en 9 theelepels water toe (3×3= 9). kies dan afhankelijk van het te bereiden mengsel het meest geschikte product, je leert dit geleidelijk met ervaring maar dan wordt het een automatisme om het product te kiezen en de doses…. te maken.

Voor iedereen die contact met me opneemt via social media en meer wil weten over veganisme en vegetarisch zijn

raad ik aan om deze 3 boeken te lezen die heel goed spreken over het fenomeen en allereerst antwoord ik met de nodige voorzichtigheid, ik heb het advies van een ervaren voedingsdeskundige opgevolgd om mijn dieet te veranderen, roekeloze dingen werken altijd averechts, allereerst betekent dieet gezond en natuurlijk eten.

Het zijn drie verschillende boeken, het eerste gaat over de wereld eromheen en de ethiek achter de veganistische wereld, het tweede vertelt op een wetenschappelijke manier over veganisme zoals het is ontstaan waar het zich heeft verspreid en de bewuste keuzes die je moet maken om veganisme te omarmen, het derde is voor degenen die al in de veganistische wereld zitten en ook sportief willen worden, altijd een volledig vegetarisch dieet aanhouden.

Dit zijn boeken die behulpzaam zijn voor degenen die deze wereld van de

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.