Nagerecht

Gebakken Napolitaanse Zeppole di San Giuseppe Recept

102views

In februari, voor de liefhebbers van gefrituurd eten, is hier het recept voor gefrituurde zeppole di san giuseppe. Laten we serieus en eerlijk zijn: zijn er geen andere maanden en andere herhalingen waarmee je zonder problemen of gefrituurde problemen kunt ontbijten en de voldoening kunt hebben die een gezicht, een beignet, een donut of een donut je dag en nacht geeft?

Voor de ‘Cholesterol I Love You’ serie, presenteer ik vandaag een recept voor Zeppole. Wat in Napels en Campanië ook wel graffette wordt genoemd. Niet te verwarren met de , waarvoor je het originele recept vindt, want in plaats van donuts zijn ze gevuld met suiker, gefrituurd en een must-try als je van gefrituurd eten houdt en graag je mond vies maakt. Heel veel!

Napolitaans carnaval Zeppole di San Giuseppe:

 • 1 kg 00 bloem (voor coeliakiepatiënten is elke broodmix goed)
 • 300 gram boter
 • 200 gram suiker
 • 5 eieren,
 • 250 gram water
 • 1 ½ blokje biergist (of 1 ½ zakje gedroogd)
 • een snufje zout
 • vanille-essence
 • 2 liter zaadolie

Carnaval Zeppole di san Giuseppe: bereiding

Verwarm een eetlepel water en doe er, als het gaar is, de biergist in en meng dit goed met een eetlepel bloem.

Neem de bloem en giet het in een kom met een hoge bodem, maak een gat in het midden en giet de gist plus alle andere ingrediënten erin.

Kneed goed met je handen tot het deeg zacht en stevig is en laat het dan 1 uur rijzen.

Neem het deeg en kneed het snel met je met bloem bevlekte handen, snijd er dan veel balletjes uit, waar je veel slierten van 12 cm lang van uitrolt om donuts te vormen en plak ze aan het uiteinde dicht, vlak naast de twee pinuiteinden van het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 1 uur afgedekt met een vochtige doek rusten.

Unce gaar (het moet op een maximale temperatuur van 160 ° C, anders zal de suiker waarschijnlijk de Zeppola zwart maken aan de buitenkant, waardoor het rauw blijft aan de binnenkant!) Verhit de zaadolie en bak de kopjes zodat ze niet te dicht op elkaar in de schaal zitten. Giet af, dep droog met keukenpapier en bestrooi met suiker. Bereidingstijd: 30 minuten + rijstijd

Resultaat: je bent heel goed! Ze zijn zacht, ze absorberen geen olie, ze zijn heerlijk. Ze zijn niet licht, maar een goede Chissene is een must!

VZeppole di san Giuseppe

, wat de officiële naam is voor zeppole, worden ook gemaakt met aardappelen, maar zijn op deze manier veel zwaarder.

Tip: ze moeten lauwwarm worden geserveerd, maar ze zijn ook erg koud houdbaar. Na een dag beginnen ze hun consistentie en smaak te verliezen, dus ik raad aan om ze snel te bereiden en op te eten en ze, als ze niet helemaal gaar zijn, in een aluminium schaal of zelfs op een met doek beklede bakplaat te leggen.

Van de zeppola heeft elke regio zijn eigen recept in feite hebben we

 1. Zeppole in de frituur

 2. Zeppole salentine

 3. Zeppole Siciliaanse

 4. Zeppole reggine

 5. Zeppool cosentijn

 6. Zeppole molisane

 7. Zeppole teramane

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.