Hoofdgerechten

Gebakken toast, een lekker recept om te maken: met 1 euro eet het hele gezin

132views

Een andere manier om toast te bereiden waar kinderen dol op zullen zijn, laten we eens kijken hoe het deze typische tostibereiding verandert.

Toast het meest klassieke fingerfood

De term verwijst naar voedsel dat met de handen gegeten kan worden en ontworpen is om zonder bestek of borden gegeten te worden.

Dit soort voedsel is ontstaan toen het leven steeds hectischer werd en mensen op zoek gingen naar handige en gemakkelijke voedselopties

De exacte oorsprong van fingerfood is onbekend, maar veel bronnen linken het aan feestjes en sociale gelegenheden waar het belangrijk was om met vrienden te eten en drinken.

In de loop der tijd is fingerfood steeds verfijnder en gevarieerder geworden, variërend van klassieke hapjes zoals olijven en gedroogd fruit tot meer uitgebreide opties zoals canapés en loempia’s.

Tegenwoordig wordt fingerfood vaak geassocieerd met evenementen zoals bruiloften, recepties en feestjes, maar het is ook populair in restaurants en kruidenierswinkels.

Hoe wentelteefjes maken

is nog nooit zo makkelijk geweest met de. Meestal zijn ze en sommige gesneden.

Het is de snelste manier om honger te stillen als we haast hebben en niet veel tijd hebben om te lunchen tijdens de werkpauze.

die vaker wel dan niet ’terugkomen’ als slecht verteerd en uiteindelijk onze middag verpesten, is het bestellen van toast in het café een klassieker.

Het is de typische barsnack, die ons ook een beetje verdrietig maakt als we er zijn om het te consumeren.

Ze kunnen een ander, rijker diner of lunch zijn met een salade of gestoomde of zelfs gebakken groenten.

Dus laten we eens kijken wat we vanavond voor het avondeten kunnen klaarmaken dat niet veel tijd kost en tegelijkertijd het hele gezin blij maakt.

Gebakken toast

Ingrediënten

 • 4 schijfjes sandwichbrood
 • 1 hg gebakken kalkoenfilet
 • 2 bladeren sla
 • 1 rijpe cherrytomaat
 • 200 gr. fontina valdostana
 • q.b. Mayonaise of ketchup (naar keuze)

Instructies

 • Snijd sandwichbrood in gelijkzijdige driehoeken.

 • Voeg vervolgens de kalkoenfilet toe, de sla, een paar plakjes cherrytomaat en een dungesneden fontina kaas, en voeg tot slot nog een laag sandwichbrood toe.

 • Eenmaal opgerold moeten onze gevulde toastjes aan beide uiteinden worden gesloten met tandenstokers.

 • Nadat we een bakplaat hebben beboterd, leggen we onze gebakken toastjes op de bodem en bakken we ze 10 minuten in de oven op 200 graden.

 • Als de tijd verstreken is, zijn we klaar om ze warm aan tafel te brengen, geserveerd met een beetje mayonaise of ketchup naar smaak.

 • Voor een lekkere variatie kunnen we ze oprollen met in partjes gebakken aardappelen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.