Hoofdgerechten

Gebakken zeeduiveleieren: romig van binnen en zinderend van buiten

149views

Wanneer ze worden gegeten, hebben deze eieren een romige textuur aan de binnenkant en een knapperige textuur aan de buitenkant.

Eieren, gebruik bij het koken en voedingswaarden

Eieren zijn misschien wel een van de meest gebruikte voedingsmiddelen in de keuken. Ze worden en kunnen worden gebruikt in verschillende culinaire bereidingen, van zoete recepten tot hartige bereidingen. Eieren zijn een belangrijke bron van eiwitten, vitaminen en mineralen voor het welzijn van ons lichaam.

Eieren zijn zeer rijk aan eiwitten en zijn een bron van energie en spierkracht. Ze zijn ook een goede bron van , wat essentieel is voor de gezondheid van de botten en ons immuunsysteem. Ze zijn ook een goede bron van , dat de gezondheid van ogen en huid ondersteunt. Onder de mineralen zijn eieren , die bijdragen aan de goede werking van ons immuunsysteem en algemene gezondheid.

Om te genieten van de , is het belangrijk om te weten hoe je verse eieren kiest. Verse eieren hebben een stevigere textuur en een ronde vorm. Wanneer eieren worden gebroken, moet het wit zijn terwijl de dooier rond en lang moet zijn. Eieren in zout water

Het gebruik van eieren in de keuken is zeer gevarieerd en veelzijdig, afhankelijk van ieders voorkeuren en smaak. Het is echter belangrijk om te onthouden dat eieren gebruikt kunnen worden om het risico op salmonellabesmetting te voorkomen. Het is daarom essentieel om eieren goed te wassen voor gebruik en

In de keuken worden eieren in allerlei bereidingen gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt als basisingrediënt in custards, cakes en desserts. Daarnaast kunnen eieren worden gebruikt als bijgerecht in veel hartige recepten, zoals omeletten, zachtgekookte eieren, gepocheerde eieren en roerei.

Recept Eieren a la monachina, gepaneerd en gebakken

De keuze van verse eieren is cruciaal om optimaal te genieten van hun voedingswaarden en om het risico van bacteriële besmetting te voorkomen.

De voorstelling Als je ze vlekkeloos wilt bereiden, bieden we je een foolproof recept waarmee je ze perfect kunt bakken.

Op het eerste gezicht is het misschien niet duidelijk dat gebakken en gefrituurde zeeduiveleieren een romige vulling van binnen hebben. Wat eruitziet als een gekookte dooier is eigenlijk een smakelijke romige béchamel. Hier

Eieren a la monachina, gepaneerd en gebakken

Trefwoord eieren a la monachina

Ingrediënten

 • 6 eieren
 • 250 ml volle melk
 • 50 gr 00 bloem
 • 50 gr geraspte parmezaanse kaas
 • 50 gr boter
 • 1 theelepel zout
 • naar smaak peper
 • 100 gr paneermeel
 • 50 gr meel
 • 2 eieren
 • q.b. arachideolie

Instructies

 • We beginnen met het koken van de eieren.

 • Om hardgekookte eieren te bereiden, doe je gewoon de hele eieren in een steelpan en bedek je ze met koud water. Zet dan het vuur aan en kook ze 9 minuten vanaf het moment dat het water het kookpunt bereikt.

 • Zodra de eieren gekookt zijn, moeten ze onmiddellijk afgekoeld worden onder een straal koud water om het koken te stoppen. Op deze manier zijn de eieren perfect gekookt en klaar voor gebruik in verschillende recepten.

 • Om de béchamelsaus te bereiden, smelt je de boter in een steelpan op laag vuur en voeg je de bloem in één keer toe, terwijl je blijft roeren met een garde om klontvorming te voorkomen. Deze stap is erg belangrijk om een gladde en homogene béchamelsaus te krijgen.

 • Zodra de bloem goed gemengd is met de boter, kun je beginnen met het druppelsgewijs toevoegen van de melk, waarbij je steeds blijft roeren met de garde. Blijf roeren tot de béchamel is ingedikt. Op dit punt kun je het vuur uitzetten en de béchamelsaus gebruiken om de gerechten waarin je hem wilt gebruiken te verrijken.

 • Zodra de bloem wat kleur heeft gekregen en geroosterd is, kun je beginnen met het beetje bij beetje toevoegen van de melk, terwijl je blijft roeren met een garde tot het mengsel dik en romig is.

 • Op dit punt kun je de béchamel naar smaak toevoegen en laten afkoelen. Deze stap is belangrijk omdat de béchamel, eenmaal afgekoeld, verder zal indikken. Op deze manier hebben we een kant-en-klare béchamelsaus.

 • Om de eieren schoon te maken, kun je de schalen voorzichtig met je handen verwijderen. Om het proces te versnellen kun je de eieren in een papieren zak doen en deze schudden zodat alle kleine stukjes schaal er snel en efficiënt uitvallen. Je kunt de eieren ook met de hand pellen, wat langzamer gaat maar net zo effectief is.

 • Nadat de eieren zijn schoongemaakt, kunnen ze doormidden worden gesneden en de dooiers worden verwijderd. De dooiers kun je opkloppen of zeven om ze romig te maken en dan toevoegen aan de eerder bereide béchamelsaus.

 • Dit resulteert in een béchamelsaus verrijkt met de dooiers, waardoor het mengsel een intensere smaak en romiger textuur krijgt.

 • Zodra de crème verrijkt met dooiers is bereid, kun je overgaan tot het vullen van het hart van elk ei met deze crème. Hiervoor kun je een theelepel of een spuitzak gebruiken om de crème gelijkmatig te verdelen.

 • Zodra het hart van elk ei gevuld is, kunnen de twee delen weer gesloten worden om het ei heel te maken. Op deze manier krijg je monniks-eieren gevuld met een romige béchamelsaus, klaar om gepaneerd en gebakken te worden tot een smakelijk voorgerecht.

 • Dit wordt gedaan door elk ei in bloem te dopen, dan in losgeklopt ei en tot slot in paneermeel. Als het paneren klaar is, kun je de gepaneerde zeeduiveleieren bakken.

 • Voor het bakken kun je het beste hete olie in een koekenpan of frituurpan gebruiken en de eieren goudbruin en krokant aan de buitenkant bakken.

 • Eenmaal gebakken kunnen ze worden uitgelekt op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen en warm worden geserveerd als voorgerecht of hoofdgerecht, afhankelijk van de culinaire voorkeur.

 • Het is belangrijk om ze direct na het bakken te serveren en warm te eten. Op die manier zijn de broodkruimels knapperig en is de romige binnenkant van de béchamel nog zacht en smakelijk.

 • Als frituren niet je favoriete optie is, of je hebt gewoon liever een lichter en gezonder alternatief, dan kun je de gebakken zeeduivel-ei variant proberen. In dit geval kun je het gebruik van olie vermijden en dus je vetinname verminderen.

 • Leg de gevulde eieren gewoon op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, of tot het paneermeel goudkleurig en krokant is. Op deze manier zien de eieren er nog steeds heerlijk uit en smaken ze nog steeds heerlijk, zonder dat dit ten koste gaat van de gezondheid.

Wijnen om te serveren bij eieren a la monachina

Voor deze hardgekookte gevulde en gebakken eieren. Enkele mogelijke combinaties zijn:

, die het frituurvet tegengaat en de smaak van de eieren versterkt.

Een , zoals de , die de romigheid van de béchamel en de knapperigheid van het paneermeel in evenwicht brengt.

Een , zoals de , die het gehemelte reinigt en goed samengaat met de monniks-eieren als hoofdgerecht

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.