Hoofdgerechten

Gekookte aardappelen zonder kookpan, het kost de helft van de tijd en je maakt geen potten vuil: ik heb ze niet meer gekookt sinds ik ze heb ontdekt

35views

Je maakt niets vuil en krijgt een perfect resultaat in slechts een paar minuten: je hoeft geen energie te verspillen bij het koken van aardappelen

Vijf minuten, slechts vijf, om aardappelen te koken zonder iets vuil te maken. Het klinkt als een droom, maar het is een prachtige realiteit als we de weg weten. We hebben geen potten nodig, we hebben zelfs geen water nodig: gewoon grondstof, au naturel, om alles in zuiverheid te eten.
De richtlijnen voor goede voeding raden sterk aan om minstens vijf porties fruit en groenten per dag te eten. Maar hoe kun je in dit alles aardappelen opnemen, die verschillen in calorieën en voedingswaarde?

Het is geen toeval dat ze behoren tot de groep van granen en hun derivaten en daarom worden beschouwd als een belangrijke bron van koolhydraten. Daarom raden deskundigen aan om ze een of twee keer per week te eten, aangezien één portie aardappelen overeenkomt met 200 gram. We kunnen ze dus eten in plaats van brood, pasta of andere granen, maar niet samen.
Aan de andere kant bevatten ze geen gluten en worden ze daarom beschouwd als een uitstekend alternatief voor mensen die lijden aan coeliakie. Dit echter op voorwaarde dat we ze op onze tafel afwisselen met andere ingrediënten zoals rijst, maïs of boekweit.

Voor mensen die geen hoge bloedsuikerproblemen hebben, overgewicht hebben of niet aan coeliakie lijden, zijn aardappelen gewoon een bijgerecht. In combinatie met een hoofdgerecht van vlees of vis, plus een portie groenten, vormen ze dus een complete maaltijd. En als we ze op deze manier koken, zijn ze ook lichter en voedzamer.

Gekookte aardappelen zonder fornuis, in de helft van de tijd: de truc is een apparaat dat we allemaal hebben

Dit alles doet ons nog meer van aardappelen houden. Maar wat als er een manier was om ze gezond, licht en zonder stress te koken, in een handomdraai. Zou dat niet beter zijn? Het is nutteloos om de voorwaardelijkheid te gebruiken, het is beter om te weten dat deze methode bestaat.

Eigenlijk hebben we alleen de grondstof nodig, een magnetron en een vel huishoudfolie. Maar het moet wel het soort zijn dat niet verbrandt als we het in de magnetron gebruiken, want dat wordt onze speciale truc voor perfect koken. Lees het dus goed op de verpakking, want degene die het maakt is verplicht het op te schrijven.
We beginnen met het wassen van de aardappelen, zelfs als we ze zonder schil koken. Dan schillen we ze en snijden ze in blokjes, zo gelijkmatig mogelijk. Als we klaar zijn, spoelen we ze af onder stromend water en drogen ze.

We doen ze in een wijde schaal en proberen ze goed uit te spreiden zodat ze elkaar niet overlappen. We hoeven ze niet te zouten of te kruiden, dat doen we later wel. Het enige wat we hoeven te doen is de schaal afdekken met huishoudfolie, zodat het goed aan de randen blijft plakken.
We zetten het bord in de magnetron en koken 5-6 minuten op maximaal vermogen. In de praktijk zorgt het vocht dat zich onder de folie vormt ervoor dat de aardappelen perfect gaar worden. Na die tijd raken we ze aan met de tanden van een vork. Als de vork er goed in zakt, maar zonder ze te breken, dan zijn we op het juiste punt.
We halen de schaal uit de magnetron en verwijderen meteen de folie. We laten ze afkoelen en gaan ze dan gebruiken. Het kunnen kroketten, gehaktballen of zelfs zo blijven, op smaak gebracht met extra vierge olijfolie, zout, verse peper en aromatische kruiden zoals peterselie, marjolein of bieslook.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.