Nagerecht

Giet de gecondenseerde melk erbij en na een paar tellen zul je het resultaat niet geloven: een dessert zonder te koken.

422views

Dessert met noten en gecondenseerde melk

Om dit te maken heb je geen ervaring in de keuken of veel tijd nodig. Het is genoeg en iedereen kan het zonder moeite maken. Volg gewoon de stap voor stap procedure en het resultaat is gegarandeerd. Je kunt deze cake eten als dessert na het eten of als middagsnack, wat je maar wilt. Je kunt het ook maken als je gasten thuis hebt en niet weet welk dessert je moet maken.

Hap na hap, dit dessert zal ieders smaakpapillen veroveren. Probeer het om te geloven! Iedereen zal vragen om een tweede of derde portie.

Snel no-bake dessert met noten en gecondenseerde melk

Ingrediënten

  • 100 g walnoten
  • 400 ml gecondenseerde melk
  • 20 g pinda’s
  • 100 g chocolade
  • q.b. olie

Instructies

  • Neem de walnoten en hak ze met een mes fijn. Rooster ze in een pan met antiaanbaklaag, voeg de gecondenseerde melk toe en meng goed. Zet na twee minuten het vuur uit. Neem het mengsel en giet het in een kom.

  • Vet je handen in en maak veel balletjes met het noten- en gecondenseerde melkmengsel.

  • Neem de pinda’s en plet ze met een mes. Nadat je de chocolade in een bain-marie hebt gesmolten, rol je de balletjes eerst in de chocolade en dan in het pindamengsel.

  • Leg ze 30 minuten in de koelkast en geniet.

Wijnarrangementen en smaakaanbevelingen

Je kunt van dit dessert genieten met je favoriete wijn of met een goed glas goed gestructureerde en geurige wijn zoals Primitivo, Barolo, Aglianico, Bordeaux en Nero d’Avola. Je kunt ook Vin Santo proberen in combinatie met dit dessert.

Als je het ’s middags eet, kun je er ook koffie of koffielikeur bij drinken.

Je kunt het recept ook variëren en gecondenseerde melk met pinda’s mengen en desserts met pindasmaak maken, bedekt met pure chocolade en pindakruimels. Je kunt ook de coating veranderen en de balletjes bestrooien met pure chocolade en pistachenoten. Er zijn zoveel variaties. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje verbeelding en zin om te experimenteren met nieuwe smaken.

Dit recept moet je gewoon proberen en dan aan al je vrienden vertellen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.