Snacks

Giet het over de aardappelen voordat je ze in de oven zet, knapperig en zacht van binnen

98views

Ze worden letterlijk onweerstaanbaar zodra ze gebakken of uit de frituur gehaald worden. Naar de grill gaan als je honger hebt, kan zelfs dodelijk zijn: we kunnen ons zonder het te beseffen volproppen met aardappelen. Vandaag onthullen we een truc die je thuis goed van pas kan komen, misschien tijdens een etentje met gasten. Om ze te verrassen, bereid je je aardappelen op deze manier en ze zullen zeker met open mond staan, of liever met gesloten mond, want ze zullen niet stoppen met eten.

Giet dit ingrediënt in de aardappelen voordat je ze in de oven doet

Aardappelen zijn, van alle groenten, de meest gegeten groente op aarde. Deze geliefde groente is erg rijk aan koolhydraten en wordt daarom vaak gedemoniseerd. In werkelijkheid heeft de geliefde aardappel ook andere gunstige eigenschappen voor het menselijk lichaam.

Het is een bron van kalium, ijzer en magnesium. Op welke manier je het ook kookt of combineert met andere gerechten, het wordt heerlijk. We kunnen het mengen voor een goede puree, we kunnen het ‘salade-achtig’ maken, frituren of zelfs roosteren. Maar om je aardappelen jaloersmakend te maken, moet je een speciaal ingrediënt toevoegen dat maar weinig mensen gebruiken in deze beweging tussen de fornuizen.

Dit is iets wat je bijna zeker zult vinden als je je kast opent. We hebben het over de eclectische baking soda. Je hoeft ze alleen maar in de oven te doen voor een uitstekend resultaat.

Waarom en hoe je baking soda kunt gebruiken voor top baksels

In werkelijkheid kan dit potentiële ingrediënt vele andere doeleinden hebben die zeer nuttig kunnen zijn bij speciale gelegenheden. Baking soda is door oudere huisvrouwen eigenlijk altijd beschouwd als een essentieel multifunctioneel product, en we zouden allemaal een goede voorraad in onze lades moeten hebben.

Het is in de eerste plaats een niet te onderschatten, volledig natuurlijk en zeer goedkoop product, dat gebruikt kan worden in cosmetica maar ook in het onderhoud van het huis. Maar het mag zeker niet ontbreken in de keuken.

Naast het gebruik als afwasmiddel en ontsmettingsmiddel, voor de vaat of voor aangekoekt vuil, kan het ook gebruikt worden voor sommige gerechten en bij aardappelen kan het geniaal blijken. In het laatste geval moet echter worden gespecificeerd dat een type voedselveilig bicarbonaat moet worden gebruikt dat wordt aangeduid met , anders dan het natriumbicarbonaat dat wordt gebruikt voor huishoudelijke reiniging.

Waarom zuiveringszout toevoegen aan gebakken aardappelen voordat je ze in de oven doet?

Baking soda kan aardappelen knapperiger en geuriger maken. Hoe? Simpel… het breekt pectine af, een koolhydraat van plantaardige oorsprong, en bovenal zorgt het ervoor dat het zetmeel van de bekende knol naar de oppervlakte komt.

Het is precies deze ‘magie’ die ervoor zorgt dat de pectine heel knapperig wordt aan de buitenkant, terwijl het een zacht hart heeft dat smelt in de mond. Hier lees je hoe je ze stap voor stap klaarmaakt:

  • Het eerste wat je moet doen is de aardappelen schillen en ze in welke vorm dan ook snijden. Of het nu halve manen zijn of blokjes en reepjes, het resultaat zal altijd hetzelfde zijn.
  • Doe ondertussen wat water in een pan en wacht tot het kookt.
  • Wanneer het de juiste temperatuur heeft bereikt, doe je een theelepel zuiveringszout in de pan en leg je de aardappelschijfjes erop.
  • Kook minstens 5 minuten en verwijder dan het overtollige water door ze af te gieten.
  • Doe tot slot de aardappelen in een vrij grote kom en voeg een eetlepel olijfolie, een snufje zout, peper en knoflook toe, uiteraard variëren die laatste kruiden naar smaak. Sommige mensen vinden het lekker om de aardappelen op smaak te brengen met rozemarijn of andere kruiden, maar dat is ook aan je fantasie. Met behulp van zuiveringszout blijven de kruiden en smaakstoffen langer op je aardappelen zitten, omdat het ze poreuzer maakt.
  • Nu hoef je de aardappels alleen nog maar voorgekookt in de oven te leggen, maar vergeet het bedje van bakpapier niet. Verwarm de oven voor op 190°C en laat de aardappels dan goudbruin bakken. In totaal heb je ongeveer 40 minuten nodig. Maar het is goed om elke 10 minuten om te draaien.

Slimme tip: gebruik aardappelen met bloemig vruchtvlees, dat is ook geweldig voor dit soort bijgerecht omdat het minder olie absorbeert.

Wat zijn de andere toepassingen van zuiveringszout in de keuken?

Je kunt zuiveringszout ook voor andere dingen gebruiken, zoals het wassen van fruit of groenten en het schoonmaken van dingen die elleboogvet nodig hebben om vuil te verwijderen. Veel mensen gebruiken het ook Om het voor dit doel te gebruiken, voeg je gewoon een beetje zuiveringszout toe aan fruitsalade of jam om nare buikpijn af te wenden.

Vrouwen van vroeger, nu liefhebbende oma’s, gebruiken het . De laatste worden ook beter verteerbaar. Het is eenvoudig: doe water in een pan met zuiveringszout (een lepeltje is genoeg) en giet je favoriete peulvruchten erin en laat ze een nachtje staan. De volgende dag zijn je peulvruchten sneller gaar en smaken ze beter.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.