Hoofdgerechten

Heerlijk Mamey ijs

43views

De mamey behoort tot de familie van de “Sapotaceae“en dankt zijn karakteristieke kleur aan zijn hoge gehalte aan carotenen, die dienen als een verbazingwekkend antioxidanten die essentieel zijn voor een goede gezondheid en een sterk immuunsysteem,

Op dit moment is het mameiseizoen, dus met dit recept kun je genieten van al het goede van deze vrucht in één gemakkelijk recept. heerlijk y romig ijsHier is het recept:

  • 2 stuks rijpe Mamey
  • 1 lt melk
  • 70 gram suiker of 25 gram monkfruit
  • 250 ml slagroom
  • 10 ml vanille-extract

Om te bereiden verwijder je de pitten en haal je al het vruchtvlees uit het fruit, doe je het in een keukenmachine met de rest van de ingrediënten en blend je het tot een gladde, homogene substantie.

We nemen het mee naar de vriezer voor een hele dag.

Eenmaal bevroren kunnen we het opnieuw door de processor halen tot we de gewenste textuur hebben en we klaar zijn om te genieten.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.