Hoofdgerechten

Ik maak aardappelpuree in de magnetron, geen vlammen en pollepels 20 minuten zet ik het op tafel

43views

Ik maak aardappelpuree in de magnetron, geen vlammen en opscheplepels 20 minuten ik zet het op tafel en we hebben een perfect bijgerecht voor alle smaken.

Ik stel me het perfecte bijgerecht voor, en als ik het me moet voorstellen bij een hoofdgerecht, of het nu vlees of vis is, dan stel ik het me voor met aardappelen. Veel mensen associëren aardappelpuree met het warmere seizoen, of het nu herfst of winter is, maar niets is minder waar, want ik zou bijvoorbeeld altijd aardappelpuree eten.

Het enige wat me soms tegenhoudt is dat ik verschillende potten en pannen in de weg moet zetten, maar sinds ik ontdekt heb dat aardappelpuree ook in de magnetron bereid kan worden, is er een wereld voor me opengegaan waar ik me halsoverkop in gestort heb. Het proces is echt heel eenvoudig, je moet natuurlijk wel het juiste bakje voor de magnetron gebruiken.

Aardappelpuree voor de magnetron

We streven naar eenvoud en snelheid, en dat is precies waarom ik heb besloten om vanavond aardappelpuree voor de magnetron te maken als bijgerecht. We koken zowel de aardappelen om de puree te maken als de puree zelf.

Ingrediënten

500 g aardappelen

400 ml melk

60 g boter

Nootmuskaat

Zout

50 g geraspte kaas

Ik maak de aardappelpuree in de magnetron, geen vlammen en pollepels 20 minuten zet ik het op tafel. Werkwijze

Eerst moeten we de aardappelen koken, ze daarna goed wassen en in tweeën snijden. De wasprocedure is essentieel omdat we de aardappelen in de magnetron gaan bereiden. We kunnen beslissen of we ze met schil of zonder schil koken, ik geef altijd de voorkeur aan zonder schil. We doen ze in de magnetronbestendige pot met deksel en koken ze ongeveer zes of zeven minuten op maximaal vermogen. Natuurlijk beoordeel je zelf of de aardappel gaar genoeg is of niet en wees voorzichtig als je het deksel optilt, want je kunt je verbranden, dus ga aan de kant staan.

lees ook:

Hoe maak je aardappelpuree voor de magnetron

Ik maak aardappelpuree in de magnetron, geen vlammen en pollepels 20 minuten zet ik het op tafel

Stamp de aardappelen, zodra ze gekookt zijn, direct in een kom met een aardappelstamper en voeg de boter toe, roer krachtig om een homogeen mengsel te maken. Voeg de melk toe en roer tot het mengsel romig, maar nog steeds vloeibaar is. Voeg nootmuskaat en zout naar smaak toe en roer. We zetten het in de magnetron op maximaal vermogen en koken tot het begint te koken, waarna we de temperatuur verlagen naar 400 W om te voorkomen dat het uit de pot kookt.We gaan door met koken, af en toe roeren en we zullen zelf merken wanneer het de gewenste consistentie heeft bereikt. Haal uit de oven en voeg de geraspte kaas toe, roer en serveer warm.

lees ook:

lees ook:

Boter en melk als vervanging voor kookroom Ricettasprint

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.