Hoofdgerechten

Als de zwemkledingtest eng is, is aubergine de beste bondgenoot: kijk hoe ik het serveer, slechts 90 kcal

43views

Een gerecht dat alle angsten wegneemt: op deze manier gekookte aubergines zijn voedzaam, gezond en heerlijk met slechts 90 kcal

Als de zomer en de zwemkledingtest naderen, hebben we in de keuken recepten nodig met weinig calorieën en veel inhoud. Aubergines zijn daarom de nummer één remedie, want als ze op de juiste manier worden bereid, is één portie niet meer dan 90 calorieën.

In dit geval alleen cherrytomaatjes en een intrigerende saus om het hele recept smaak te geven. Er zijn geen draderige kazen, zelfs geen beetje Parmezaanse kaas om te gratineren. Gewoon aubergines in al hun puurheid en goedheid.

Aubergine bondgenoot voor de lijn, niet alleen in de oven

Je kunt dit recept in de oven bereiden, volgens de klassieke methode, maar ook in een airfryer. Bedek het mandje met een vel bakpapier en volg dezelfde volgorde voor de ingrediënten. Zo maak je niets vies

Ingrediënten:

3 lange zwarte aubergines
16 kerstomaatjes
2 eetlepels olijfolie
1 kleine pollepel water
1 afgestreken theelepel zoete paprika
fijn zout naar smaak
verse tijm naar smaak
1 handvol grof zout

Stap voor stap lichte aubergines bereiden

Het enige echte handwerk dat gedaan moet worden is het bereiden van de aubergines, en hier kunnen we, nadat ze goed geschild en gewassen zijn, twee kanten mee op. De eerste is om de aubergines gewoon in tweeën te snijden en ze dan aan elke kant in te snijden met een mes, waarbij je rasters maakt. Snijd dan eerst horizontaal en dan verticaal over het oppervlak. De tweede, die ik het lekkerst vind omdat hij ook makkelijker te serveren is, is om ze in de lengte door te snijden, of in de breedte als we voor ronde aubergines hebben gekozen. In beide gevallen doen we ze in een vergiet, bedekken ze met een handvol grof zout en een gewicht.

We laten ze 30 minuten rusten zodat ze hun bitterheid kwijtraken. Daarna wassen we ze opnieuw en zijn ze klaar om te koken. Wat moeten we doen? We wassen, drogen en snijden de dadels doormidden (als ze groot zijn, ook in vieren).

Dan maken we een saus door de olijfolie, de theelepel zoete paprika, een snufje fijn zout en een pollepel water in een kopje te doen. Meng alles met een lepel en we zijn klaar om te koken. We nemen een rechthoekige of vierkante ovenschaal en bedekken de bodem met een vel bakpapier. We bestrijken de aubergines met de saus, leggen ze op de bodem en bakken ze 15 minuten op 190°.

Op dat moment halen we ze eruit, voegen we de kerstomaatjes toe en bakken we nog eens 10 minuten op dezelfde temperatuur. Als de gebakken mediterrane aubergines klaar zijn, halen we ze eruit en terwijl ze nog warm zijn, kruiden we ze met gehakte verse tijmblaadjes. Dan is het aan ons om te beslissen of we ze meteen of warm opdienen. Ze zijn in beide gevallen heerlijk.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.