Nagerecht

Het beroemde Japanse dessert overwint alles, heerlijk: er is maar 1 ingrediënt nodig

131views

Het hoofdingrediënt is het ei, en poedersuiker wordt gebruikt om het zoet te maken. Heel gemakkelijk te bereiden, het is klaar in een mum van tijd.

Beroemd Japans dessert

. Enkele voorbeelden van traditionele Japanse desserts zijn mochi, een kleverig rijstdeeg dat kan worden gevuld met verschillende crèmes of fruit.

De , bijvoorbeeld, is een soort , die geserveerd kan worden met verschillende sauzen. De , zijn zoetigheden gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals azuki-bonen, rijst en gedroogd fruit.

Maar er zijn ook veel moderne desserts die geïnspireerd zijn op westerse desserts zoals gebak en ijs.

traditionele Japanse desserts in het algemeen,

Veel ervan zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten, die

Sommige moderne Japanse desserts, zoals gebak en ijs, kunnen echter meer calorieën bevatten door de toevoeging van suiker en vet.

In het algemeen is het belangrijk om te letten op calorieën en de kwaliteit van ingrediënten in elk type dessert, ongeacht de herkomst.

Dus laten we eens kijken hoe je deze kant-en-klare taart in slechts 5 minuten kunt bereiden, die in een mum van tijd zoveel kenners voor zich heeft gewonnen.

Beroemd Japans dessert

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 envelop bloemsuiker
  • 1 walnoot boter

Instructies

  • Breek de eieren in een kom en scheid de dooiers van de eiwitten. Giet de eiwitten in de planetaire mixer en klop ze tot stijve pieken. Zodra ze klaar zijn, voeg je poedersuiker toe.

  • Meng goed met een zachte spatel. Doe een klontje boter in een koekenpan en zodra de pan beboterd is, giet je de eidooiers, die je met houten stokjes hebt gebroken, erin en verdeel je ze over de bodem van de pan.

  • Zodra de eieren aan het stremmen zijn, gieten we met behulp van een zachte spatel de stijfgeklopte eiwitten in de pan, die op een laag vuurtje kookt.

  • Zodra het eiwit is verdeeld met de poedersuiker, dekken we de pan een paar minuten af met een deksel.

  • Verplaats de cake vervolgens op een houten plank en nadat je hem in tweeën hebt gesneden, overlap je de delen en snijd je er drie plakken van. Tot slot wordt hij bestrooid met poedersuiker en is de taart klaar.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.