Hoofdgerechten

Het beste recept voor churros om met het gezin van te genieten: niet frituren en heel weinig ingrediënten

45views

Er zijn recepten die heel gemakkelijk aan te passen zijn voor als je niet veel tijd kunt besteden aan de bereiding. Een daarvan is churrosdie kunnen worden gemaakt zonder te frituren, maar het is mogelijk om dezelfde knapperigheid te bereiken die ze kenmerkt.

Bovendien bevat het niet te veel ingrediënten en levert het veel porties op. Een ander punt om in gedachten te houden als het gaat om het serveren van de churros is dat ze kunnen worden gevuld of vergezeld met verschillende soorten sauzen.om een verscheidenheid aan smaken aan te bieden aan de eters.

De ingrediënten om te maken churros zijn:

  • 200 g havermeel.
  • 500 ml water.
  • 30 g of 2 eetlepels ghee (kan worden vervangen door boter).
  • 50 g of 3 eetlepels erythritol (kan vervangen worden door suiker).
  • Vanille-essence.

De eerste stap om dit recept te maken is om in een kom het water en de aangegeven hoeveelheid ghee of gesmolten boter. Meng tot het goed gecombineerd is. Voeg dan het gezeefde havermeel toe. Als je havervlokken hebt, kun je die verwerken voor gebruik in dit recept.

Meng alles goed tot een homogene consistentie is bereikt. Voeg in dit stadium het scheutje vanille-essence toe. Als alles klaar is, maak je een koekenpan klaar om op laag vuur te bakken. Meng tot een deegachtige consistentie en laat een paar uur staan voordat je verder gaat met de volgende stap.

Als het koud is, gebruik dan een spuitzak om er churros van te maken in een ovenschaal. Het is belangrijk om ze 2 of 3 cm uit elkaar te maken. Als alle porties klaar zijn, bak je ze in de oven op 180 °C gedurende 25 minuten. Ze kunnen ook in de airfryer gebakken worden.

Met de hoeveelheid ingrediënten die je in deze bereiding gebruikt, kun je ongeveer een dozijn churros maken. Omdat het gezonde ingrediënten bevat, is het bovendien ideaal om te serveren aan de jongste leden van het huishouden als tussendoortje of als dessert.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.