Nagerecht

Het ontdekken van Cat’s Tongue, het Franse dunne koekje

143views

Waarom worden ze kattentongen genoemd?

Afgezien van de onmiskenbare smaak, is wat dit dunne en kruimelige Franse koekje zo populair maakt ook de eigenaardige naam. Wie weet hoe vaak je je hebt afgevraagd waarom ze zo heten en wat het verband is met huiskatten. Het antwoord is heel eenvoudig: kijk gewoon naar de koekjes en je merkt dat ze heel erg lijken op de taal van katachtigen.

Deze kleine Parijse koekjes zijn heel dun en smelten in de mond. Geboren in de Franse hoofdstad ongeveer een eeuw geleden (meer precies n), wat het meest intrigerende is over de geschiedenis van deze is dat hun uitvinder een Franse banketbakker was die precies dezelfde naam had als de auteur van ‘Gelaarsde Kat’: misschien wilde hij spelen met zijn naam toen hij de naam van deze koekjes koos in zijn patisserie van . Hij bewaarde de koekjes ook in een blikken doos met een tekening van een kat.

Van Parijs naar de wereld

Begonnen in de Franse hoofdstad, verspreidden deze dunne en kruimelige zoete koekjes zich eerst door Europa en daarna over de hele wereld. Eenmaal geïntroduceerd in andere landen, ondergingen ze variaties volgens de lokale smaak. Tegenwoordig is er naast de klassieke versie ook een versie met chocoladesmaak of koffiesmaak. Er is ook een variant met bittere cacao en met een dubbele vulling zoals witte chocolade en pistache of pure chocolade en melkchocolade. Ze hebben zelfs een hartige versie van dit koekje bedacht dat als aperitief wordt gegeten, en in dat geval is de smaak gebaseerd op kruiden, specerijen of geraspte kaas. Er zijn zelfs veganistische en glutenvrije kattentongen.

Tegenwoordig worden deze heerlijke kleine koekjes gebruikt als decoratie voor mousses, taarten en ijs, maar ook als theecakejes of Napolitaanse espresso. Ze worden dus gebruikt als middagsnack of tussendoortje en alleen gegeten met , of als ingrediënt in gebak en diverse zoetigheden.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.