Nagerecht

Hoe is suikerspin ontstaan? Geschiedenis van het iconische kermissnoepje

59views

De geschiedenis van suikerspin

De eerste sporen van zo’n lekkernij zijn te vinden in de 16e eeuw. In die tijd gebruikten koks in Italië vreemde gereedschappen om suiker te draaien en te smelten om het te maken. Omdat suiker als voedsel kostbaar en duur was, was deze lekkernij het exclusieve domein van de rijken en rijken.

De historische datum die de geboorte markeert van suikerspin zoals we die nu kennen is 1897 toen een tandarts en een banketbakker uit Tennessee (Nashville) de eerste machine creëerden om suikerspin te maken. Suikerstrengen werden om een stokje gewikkeld en vervolgens opgegeten.

De buitengewone uitvinding werd aan de wereld gepresenteerd op de Wereldtentoonstelling in St. Louis. Louis. De uitvinding werd vanaf de eerste machine tot op de dag van vandaag tal van wijzigingen en verbeteringen aangebracht.

Noch het basismechanisme, noch de samenstelling van de . Het is echter heel vreemd dat een tandarts deze lekkernij heeft uitgevonden die niet echt goed is voor de tanden.

Van onbekende uitvinding tot wereldwijd fenomeen

Hoe kon het gebeuren dat van een uitvinding uit Tennessee, dit snoepje op basis van suiker een wereldwijd icoon werd dat geassocieerd wordt met de wereld van kermissen en jaarmarkten? Al snel verschenen er suikerspinverkopers op kermissen en jaarmarkten.

De kermis is een omgeving van, mensen (jong en oud) waren veel meer geneigd om deze lekkernij te eten. De sterke link tussen plezier en suikerspinnen creëert sterke mentale connecties bij mensen en is de basis waardoor ze voor altijd in hun gedachten blijven.

Net zoals suikerspin iets vluchtigs is, zijn plezier, ritjes en zorgeloosheid dat ook. Amerikaanse films en tv-series hebben ook de link tussen dit snoepje en de kermiswereld versterkt.

Vandaag de dag is het mogelijk om van deze snoepjes te genieten, niet alleen wit en gigantisch, maar ook veelkleurig of in de vreemdste en meest eigenaardige vormen. Zonder twijfel blijft het zien ontstaan van de pluizige suikerwolk een van de mooiste en meest magische ervaringen ter wereld.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.