Nagerecht

Hoe je de Siciliaanse cannolo knapperig houdt

93views

Hoe Siciliaanse cannoli eten

De cannoli is het meest iconische dessert van Sicilië. Het succes ligt in het contrast tussen de knapperigheid van de buitenkant en de zachtheid van de binnenkant, d.w.z. tussen de geurige, kruimelige wafel en de vulling van schapenmelk, gekonfijt fruit en vaak chocoladeschilfers of -korrels.

Is het je ooit opgevallen dat in Siciliaanse banketbakkerijen de cannolo vaak op het moment zelf wordt gevuld en in stijl wordt gegeten? De reden hiervoor is om de knapperigheid van de wafel te behouden en hem niet zacht en onsmakelijk te laten worden.

Het advies dat we je kunnen geven om 100 procent van dit Siciliaanse dessert te genieten is dus tweeledig: beschouw het als een express dessert (om op het moment zelf te vullen en op te eten en niet pas na uren) en bewaar de wafel goed.

Hoe bewaar je cannoli wafels

Als je naar een Siciliaan gaat, zorg er dan voor dat je ze vers laat maken. Als je ze thuis zelf wilt maken, moet je de wafel na bereiding bewaren in een luchtdichte verpakking op een koele, droge plek, uit de buurt van vochtbronnen. Op deze manier is de wafel tot een maand houdbaar.

Als het daarentegen een gevulde wafel is, moet je het in een tupperware bakje doen en het daarin bewaren en binnen twee uur opeten, anders wordt het klef omdat de wafel de wei van de ricotta absorbeert.

Truc om de wafel lang knapperig te houden

Veel Siciliaanse patissiers hebben zich lang afgevraagd hoe het mogelijk is om de wafels van de legendarische Hoe kan een toerist een pakje cannoli mee naar huis nemen om vrienden en familie te laten proeven?

De meest populaire en geliefde optie is om de wafels en vellen apart te verkopen. De klant vult het gebakje zelf tijdens het eten en zo blijft de wafel lekker knapperig.

Een andere optie is om pure chocolade te gebruiken om een laagje te maken tussen de wafel en de ricottavulling, zodat er geen direct contact is tussen de wei van de ricotta en de wafel. In dit geval verlies je natuurlijk het originele recept, maar het is een manier om de al gevulde cannoli mee naar huis te nemen en ze nog knapperig te eten.

Tot slot is er de cannoli, uitgevonden in 2020 en opgedragen aan de eerste koning van Sicilië. Hij blijft 12 uur knapperig door de aanwezigheid van glycerine.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.