Nagerecht

Hoe je tarwe perfect bakt voor de pastiera

147views

Hoe ziet deze taart eruit?

Het is een cake gemaakt van. Wat dit zo lekker maakt is zeker de , maar ook de aroma’s die het die onmiskenbare en onweerstaanbare geur geven die de smaakpapillen doet dromen.

Het is absoluut niet nodig zoals je zult zien in sommige moderne versies van de pastiera. Voor een Napolitaanse grootmoeder is het ketterij om dit ingrediënt te gebruiken en het originele recept voor de pastiera moet helemaal niet veranderd worden.

Volkoren of opgeklopt?

De eerste knoop die moet worden doorgehakt bij het maken van deze typische paascake betreft het type tarwe dat in het recept moet worden gebruikt. De keuze verandert de smaak en textuur van deze cake. Dus als je het originele Napolitaanse recept wilt volgen, het eeuwenoude recept dat van generatie op generatie is doorgegeven, dan moet je altijd alleen de Dit betekent dat weken noodzakelijk is. In tegenstelling tot hele ongekookte tarwe, die een nacht moet weken, moet hele ongekookte tarwe een nacht weken. Maar als je deze cake op de ochtend van Witte Donderdag wilt bereiden, is het niet genoeg om de tarwe op Witte Donderdag te weken. De pastiera moet na het maken minstens 3 dagen afkoelen om de juiste consistentie te krijgen.

Het koken van de tarwe voor de pastiera

Tegenwoordig kopen steeds meer mensen opgeklopte en voorgekookte tarwe, maar als je de traditie wilt volgen, moet je de tarwe rauw kopen, dan 3 dagen weken en dan koken. Het eerste geheim is om het weekwater goed te berekenen. Hoe langer het weken, hoe makkelijker het is om het graan te koken. Het tweede geheim is het water: het moet twee keer zo groot zijn als de hoeveelheid tarwe die gekookt moet worden.

Als het water kookt, doe je de tarwe erin en kook je het minstens 60 minuten. terwijl je kookt. Proef de tarwe na een uur, als het niet zacht is kook je het nog 15 minuten. Eenmaal gekookt moet de tarwe voor de pastiera op een doek worden gelegd.

Het derde geheim is het volgende

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.