Nagerecht

Hoe paaseieren te recyclen, de snelle en makkelijke anti-verspillingstaart: alleen bladerdeeg en chocolade

61views

Dessert met restjes paaseieren

Als je er een paar over hebt en je wilt ze niet invriezen, laat staan bewaren in de koelkast of voorraadkast, maak dan een lekker dessert om aan je gasten aan te bieden. Haal gewoon een rol bladerdeeg en volg het recept dat we nu stap voor stap gaan uitleggen.

Iedereen kan deze taart maken, zelfs degenen die geen keukenexperts zijn en degenen die niet begaafd zijn. Het recept is heel eenvoudig en snel. Het duurt slechts vijf minuten om dit dessert te bereiden. Het kan ook een heerlijk dessertidee zijn.

Het enige wat je hoeft te doen is de chocolade nemen (melk of fondant, het maakt weinig verschil) en deze 1 minuut smelten in een bain-marie of in de magnetron. Dan vul je het, verzegel je het en snij je vele mooie stroken deeg. Elke strook wordt gedraaid tot een pinwheel en tot slot bestreken met losgeklopt ei. Bak ze in de oven en je chocoladetraktaties zijn klaar om van te genieten! Bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20 minuten.

Smaakcombinaties en variaties

Als je deze restjes wilt proberen, kun je ze ’s ochtends vroeg eten als ontbijt en er dan een lekkere Napolitaanse espressokoffie bij drinken. Als je ze ’s middags eet, als tussendoortje of hongerstiller, kun je er ook een lekker vruchtensapje met ACE- of perensmaak bij drinken.

Ze zijn ook heerlijk als dessert na het eten of als late snack als je een bepaald hongergevoel moet stillen.

In combinatie kun je ook een lekker likeurtje of een bittertje nemen, vooral als het een dessert na de lunch of na het diner is.

Deze desserts zijn ook een geweldig idee als je een speciale gelegenheid hebt en vrienden thuis uitnodigt en niet weet welk dessert je moet maken, maar ze kunnen ook worden bereid voor een verjaardagsfeestje of een aperitief thuis met vrienden.

Je moet dit recept gewoon proberen en genieten van elke hap, wat een echte traktatie is voor de smaakpapillen! Bovendien is het een zeer Instagrammable dessert, mooi om naar te kijken en lekker om te eten.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.