Hoofdgerechten

Ik frituur ze niet meer, ik frituur ze rechtstreeks in de airfryer: ze zien eruit als knapperige zonneschijfjes

39views

Chips, ja, maar dan in de airfryer; als je het zo doet is het resultaat spectaculair en brengt het zonneschijn op tafel

Inmiddels zijn het reisgenoten geworden voor veel Italianen, omdat ze ons leven makkelijker maken, zelfs beter dan de oven. Airfryers zijn afvalvrij maar ook vetvrij en daarom perfect voor de koningin van het gefrituurde voedsel, de krokant.
Al het voedsel, inclusief groenten, wordt hier gekookt dankzij hitte en lucht die vet vervangen, te beginnen met olie. Wees echter voorzichtig, want verse groenten zijn erg kwetsbaar en hebben daarom de neiging om snel te verbranden.

Daarom is de echte remedie, zelfs voor friet, om diepvriesproducten te gebruiken. Let wel, ik zeg niet dat je voorverpakte chips moet gebruiken. Maak ze gewoon thuis klaar en snijd ze in plakjes, doe ze dan in een diepvrieszak en vries ze minstens een paar uur in, bij voorkeur de hele nacht. Het water dat in de chips condenseert, zorgt ervoor dat ze perfect en gelijkmatig gaar worden zonder dat de buitenkant aanbrandt.

Friet in de airfryer, alle geheimen van perfect koken

Er zijn geen trucjes en foefjes, maar een beetje spitsvondigheid wel. Laten we het bakmandje niet te vol doen en de friet twee of drie keer schudden tijdens het bakken.

Ingrediënten:
700 g schoongemaakte aardappelen
4 el extra vierge olijfolie
fijn zout naar smaak

Bereiding: stap-voor-stap perfect bijgerecht in air fryer

We wassen de aardappelen nog in de schil, schillen ze en wassen ze opnieuw zorgvuldig. Als ze groot zijn, snijden we ze in tweeën en laten ze 15 minuten in een kom met koud water staan. We laten ze goed uitlekken en snijden ze in lucifers, stokjes of partjes, zoals we ze graag bakken.
Dan doen we ze terug in de boule, nadat we het koude water weer hebben ververst. We herhalen deze handeling nog twee keer en het resultaat zal één zijn. Dat van het verwijderen van al het zetmeel, voor maximale knapperigheid.

De laatste keer laten we ze uitlekken en drogen ze tot slot af met een schone doek. Het wachten is voorbij, we kunnen overgaan tot koken of beter gezegd frituren. Maar eerst moeten we nog één ding doen, omdat de airfryer dat vereist. We gieten de frieten in een grote kom en smeren ze in met de extra vierge olie en mengen ze goed met onze handen.
Uiteindelijk is het gewoon een spelletje. We doen de aardappelen in het mandje van de frituurpan, voorverwarmd op 200°, leggen ze uit elkaar en bakken ze 20 minuten. Als we ze omhoog halen, is het niet nodig om ze op vloeipapier te laten uitlekken, het vet is weg.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.