Hoofdgerechten

Ik heb friggitelli gekocht maar ik heb geen zin om ze te koken, weet je wat ik doe: ik trek de lade van de airfryer open en ik heb het avondeten opgelost

115views

Niet iedereen kent ze, en we hebben het mis, want friggitelli zijn een waar genot op tafel: je bakt ze dus maximaal en je maakt niets vies

Kleiner dan hun broertjes, die we allemaal goed kennen, maar lekker en ook heel voedzaam. In de keuken is er altijd een plek voor friggitelli, de klassieke lange, smalle groene pepers, wanneer de lente begint.

Ze zijn heel veelzijdig, smaken zoet en zijn ook laag in calorieën (iets meer dan 50 calorieën per 100 gram). En met de luchtfriteuse is het huwelijk perfect.

Friggitelli met de air fryer, weinig handwerk en je kunt je aan iets anders wijden

Te midden van de vele bereidingswijzen om friggitelli op tafel te zetten met behoud van hun smaak en kracht, is er één die iedereen overtuigt. Want de friteuse krijgt steeds meer ruimte in onze keukens, en in dit geval heeft hij een dubbel voordeel.
Aan de ene kant helpt het ons om friggitelli te koken zonder enige moeite en in een relatief korte tijd. Aan de andere kant kunnen we ze vooral op tafel zetten zonder iets in de cuna vuil te maken, behalve het frituurmandje, dat gemakkelijk schoon te maken is. Dus zeg maar dag tegen oliespetters en hallo frituurpan. Zo worden ze klaargemaakt.

Ingrediënten:
400 g friggitelli
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 snufje fijn zout

Stap-voor-stap bereiding van speciale friggitelli

De eerste handeling die gedaan moet worden, de enige die eigenlijk handmatig gedaan moet worden, is het schoonmaken van de friggitelli. We wassen ze goed onder stromend water en drogen ze daarna even goed af met keukenpapier of een schone doek.
Op dit punt kunnen we twee routes nemen, die beide correct zijn. Enerzijds koken we ze in hun geheel en laten we het steeltje zitten, wat ook een praktische manier is om ze direct met onze handen te eten. Of we verwijderen het steeltje, maar op dit punt ook de filamenten en de binnenste zaden, terwijl we proberen de friggitello niet te bederven.

Wat je ook kiest, leg ze direct op het mandje van de airfryer en probeer ze niet te overlappen, zodat iedereen perfect gaar wordt. Doe dan de extra vierge olie in een spuitbus en spuit het op het oppervlak van de friggitelli. Heb je geen spuitbus of gebruik je die niet graag in de keuken? Geen probleem: kruid de friggitelli in een diepe schaal voordat je ze in het mandje legt.

We voegen een snufje zout toe en bakken ze 20 minuten op 180°, waarbij we het mandje halverwege schudden om de friggitelli om te draaien. Als ze klaar zijn, nog zacht van binnen en knapperig van buiten, voeg je nog een beetje zout toe en eventueel een snufje peper. Snel en gemakkelijk, beter kun je je niet wensen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.