Hoofdgerechten

Stress en slapeloosheid bestrijden met abrikozen: een woord van de expert

37views

Ze vechten en . Ze zijn een vrucht die rijk is aan voordelen. Maar weinigen weten dat ze het voordeel hebben dat ze voedselbondgenoten zijn voor ontspanning. “In hun sinaasappelschil en vruchtvlees bevatten ze een reeks voedingsstoffen die de consumptie van deze vrucht tot een uitstekend middel maken om te ontspannen en beter te slapen”, legt de Maria Rosaria Baldi. Dit is de reden waarom ze stress en slapeloosheid bestrijden: de voordelen van abrikozen uitgelegd door de expert.

Waar zijn abrikozen goed voor?

“Abrikozen zijn, zoals door meerdere mensen benadrukt, een vrucht die bijzonder rijk is aan bioactieve stoffen, bekend om hun voordelen voor de gezondheid, waaronder organische zuren, met name citroenzuur, appelzuur en barnsteenzuur”, legt voedingsdeskundige Maria Rosaria Baldi uit. “Hun vruchtvlees is ook rijk aan mineralen, voornamelijk ijzer en fenolen, flavonoïden, tocoferolen en vooral carotenoïden, waaronder bèta-caroteen en lycopeen, waardevol voor, van en in het algemeen om de ” tegen te gaan.”

Eigenschappen en voordelen: een antistress- en slaapvriendelijke vrucht

Als je je afvraagt ​​welke vruchten stress en slapeloosheid bestrijden: abrikozen zijn het perfecte dessert na het eten. «Deze vrucht valt op door zijn rijkdom aan stoffen die stress kunnen tegengaan, waaronder mineralen zoals magnesium en vooral kalium en ijzer, die helpen bij het reguleren van de neurotransmitters van de . Ze zijn ook uitstekende bondgenoten om toestanden van psychofysische vermoeidheid te vermijden dankzij de aanwezigheid van riboflavine, thiamine en niacine en snel opneembare koolhydraten, die kant-en-klare brandstof voor de hersenen vormen, zoals fructose, sucrose en glucose”, zegt voedingsdeskundige Maria. Rosaria Baldi. “Het eten van zelfs maar een paar abrikozen zorgt ervoor dat je tryptofaan binnenkrijgt, een kostbaar aminozuur voor de synthese van serotonine dat het lichaam omzet in melatonine, wat de slaap bevordert en vezels die de goede darmbacteriën voeden, die betrokken zijn bij het evenwicht van emotionele toestanden » .

Voordelen van gedroogde abrikozen

Abrikozen zijn ook uitstekend in de “gedroogde” versie. «Het kenmerk waardoor ze in deze gevallen opvallen is de grotere rijkdom aan suikers, maar ook aan calcium, een ander mineraal dat niet alleen de gezondheid van de botten ten goede komt, maar ook helpt stress tegen te gaan en het lichaam op de meest uitdagende momenten te ondersteunen door een ‘ uitstekende dosis energie en helpt bij het slapen.”

Hoeveel abrikozen kun je op een dag eten?

Nu we hebben vastgesteld dat abrikozen een vrucht zijn die alles in zich heeft om op een evenwichtige manier aanwezig te zijn, gaan we verder met de ideale hoeveelheden om te consumeren. «In de verse versie kun je ook twee of drie porties van 100-200 gram per dag eten, terwijl de hoeveelheden voor de gedroogde versies kleiner zijn en niet meer dan een paar vruchten per dag bedragen».

Hoe u abrikozen in uw dagelijkse voeding kunt opnemen: 3 snelle en gemakkelijke recepten

Abrikozensmoothie: voeg 5 abrikozen toe, een natuurlijke witte abrikoos, en meng alles in de blender. Breng de smoothie op smaak met een snufje .

Salade met rucola en abrikozen: Giet een paar handenvol appel, een gewassen, geschilde en in plakjes gesneden appel, een gehakte mozzarella en drie gehakte abrikozen in een kom. Breng alles op smaak met extra vergine olijfolie en een snufje zout.

Mousse met abrikozen: Meng de abrikozen met het citroensap. Giet de verse ricotta in een glas en voeg de smoothie toe. Serveer met een paar plakjes fruit.

Laatste juweeltje: om de voordelen van abrikozen te maximaliseren, is het ideaal om deze vrucht te combineren met vetten zoals yoghurt, zuivelproducten of olijfolie. “Carotenoïden die in vet oplosbaar zijn, worden beter biologisch beschikbaar en daardoor beter bruikbaar door het lichaam”, zegt voedingsdeskundige Maria Rosaria Baldi. En tot slot nog een laatste advies: abrikozen mogen nooit in de koelkast worden bewaard en moeten altijd met de schil worden gegeten. “Op deze manier blijven de antioxidanten waar ze bijzonder rijk aan zijn beter behouden.”

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.