Hoofdgerechten

Ik maak de aardappelen knapperig en luchtig in een paar minuten, mijn geheim zit hem in het koken, ontdek het recept

41views

Probeer mijn recept en de aardappelen zullen niet alleen knapperig maar ook luchtig zijn in een paar minuten, mijn geheim zit hem in het koken.

Aardappels zijn altijd welkom, elke keer als ik ze op tafel breng breng ik niet alleen een goed humeur maar krijg ik iedereen mee, plus ze zijn heel veelzijdig. Je kunt ze combineren met elke tweede gang, variërend van vlees tot vis, kaas en eieren.

Vandaag wil ik mijn recept met jullie delen, het zijn krokante aardappels die ik in de oven bak, ze zijn zo krokant dat iedereen denkt dat ze gefrituurd zijn, maar in plaats daarvan doe ik ze in de oven, maar ik heb een geheim, daar moet je gewoon achter komen.

Knapperige en luchtige aardappelen in een paar minuten

Mijn geheim is om de aardappels eerst te blancheren en dan in de oven te garen, kruiden en een beetje olie toe te voegen, probeer het en zie wat een succes. Ik maak ze vaak en ik moet zeggen dat de gefrituurde versie inmiddels niet meer tot mijn favorieten behoort. Op deze manier is er geen vuiltje aan de lucht, nul keer kloppen en ik serveer een licht bijgerecht. Hier is mijn recept, trek je schort aan en ga aan de slag.

Een kleine tip: snijd de aardappelen even groot, dan zien ze er niet alleen geweldig uit, ze koken ook beter.

Ingrediënten voor 4 personen

6 aardappelen
een bosje rozemarijn
extra vierge olijfolie q.b.
salie naar smaak
laurierblaadjes naar smaak
fijn zout naar smaak

Procedure voor knapperige, luchtige aardappelen

Om de krokante en luchtige aardappelen te bereiden, schillen we ze eerst, wassen ze onder stromend water en snijden ze dan in partjes van dezelfde grootte, alleen zo zorgen we voor een gelijkmatige garing.

Ondertussen brengen we in een pan ruim water aan de kook, voegen een beetje zout toe, gieten de aardappelen erin en laten ze ongeveer tien minuten koken.

Lees ook:

Lees ook:

We verwijderen ze met een schuimspaan en doen ze over in een ovenschaal bekleed met bakpapier, kruiden met een beetje extra vierge olijfolie, salie, laurier en fijn zout.

Lees ook:

We kunnen ze ongeveer 40 minuten bakken in een hete oven op 200°C, af en toe keren en dan uitzetten en op borden serveren. Als er aardappelresten overblijven, kunnen we die in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren en binnen twee dagen weggooien.

Eet smakelijk!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.