Hoofdgerechten

Ik rooster alleen paprika’s in de airfryer: ze komen er goed uit, niet vet, knapperig en ik smeer niets uit, vaarwel vieze oven!

39views

Air fryer en paprika’s, een combinatie die echt werkt: probeer het gewoon een keer om het te begrijpen, uitzonderlijk resultaat

Italianen in de keuken zijn inmiddels in tweeën verdeeld. Degenen die de ffriteuse en degenen die het niet weten, of het moedwillig negeren. Maar ze hebben het mis, want het helpt ons elke dag: het kookt goed, wordt niet vies en het resultaat is schitterend.

Ik gebruik het ook om knapperige paprika’s te bereiden, een gezonde en ook heel lichte keuze.

Paprika’s geroosterd in de airfryer

Paprika’s geroosterd in de air fryer zijn lekker om te serveren als voorgerecht, als bijgerecht, om een broodje mee te vullen, maar ook om pasta of rijst mee op smaak te brengen. Afhankelijk van de keuze kunnen we ze begeleiden met een lichte saus, zoals een yoghurtsaus.

Ingrediënten:
2 gele paprika’s
1 groene paprika
1 groene perepone
3 eetlepels extra vierge olijfolie
1 theelepel zoete paprika
zout naar smaak

Bereiding stap voor stap contour paprika’s

We nemen de paprika’sWe wassen ze goed en snijden ze dan in tweeën. We verwijderen de zaadjes en de interne filamenten en snijden ze dan eerst in reepjes en daarna in reepjes. Het is belangrijk om precies te zijn, zodat je uniforme stukken die tegelijkertijd koken.
Als ze klaar zijn, leggen we ze apart in een kom en kruiden we ze met een beetje olijfolie, een snufje zout en zoete paprika, of een andere specerij. We mengen ze direct goed met onze handen, zodat de kruiden goed omhuld zijn.
Nu zetten we de airfryer aan en verwarmen hem voor tot bijna 200°.

Normaal gesproken is dit de juiste temperatuur voor het bakken van groenten, maar controleer altijd wat er op het apparaat of in het instructieboekje staat.
Terwijl het apparaat opwarmt, leg je de stukjes paprika in een enkele laag in het mandje. Ze zullen niet allemaal passen, dus we doen twee bakken, ook omdat ze voor een perfecte garing niet op elkaar moeten liggen.

We koken de paprika’s in de friteuse airfryer voor ongeveer 12-13 minuten altijd op 200°. Het enige wat we halverwege moeten doen, is het mandje goed schudden om de paprika’s te mengen en ze gelijkmatig gaar te maken.

Als de juiste tijd is verstreken, controleren we de reepjes van pepers. Als ze knapperig en mooi gekleurd zijn, zijn ze klaar. Laat ze er anders nog 3 of 4 minuten in, zonder de temperatuur te verlagen, maar pas op dat ze niet verbranden.
Onze in de airfryer geroosterde paprika’s zijn klaar. We halen ze eruit en leggen ze in een ovenschaal (om ze warm te houden in de oven die net is aangezet), daarna bakken we de anderen. Als ze allemaal klaar zijn, nog steeds knapperig en geurig, serveren we ze meteen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.