Hoofdgerechten

Is het altijd middag? | Arancina of Arancino? | De waarheid onthuld

169views

Het is zonder twijfel heerlijk, en de hele wereld weet het! Maar hoe moeten we dit typisch Italiaanse hapje noemen: Arancina of arancino?

Dit is geen klein probleem, want er is vaak ruzie geweest over de juiste manier om dit onvergetelijke vingervoedsel te noemen, dat je, eenmaal geproefd, niet kunt laten om het zo snel mogelijk weer te eten. Maar heten ze nu Arancina of arancino?

Dit archaïsche dilemma werd in enkele ogenblikken opgelost door chef-kok Fabio Potenzano tijdens de aflevering van het beroemde tv-kookprogramma “Het is altijd middag‘ uitgezonden op Rai Uno op 5 april 2022 terwijl de bovengenoemde professional zijn recept aan het maken was ”.

We hebben het hier dus over een kwestie die niet alleen heel Italië, maar ook de hele wereld aangaat, en dat hoeft ons niet te verbazen aangezien het gaat om fingerfood dat over de hele wereld beroemd is. Het is een probleem dat altijd, sinds de geboorte van dit geweldige voorgerecht, de fans heeft geplaagd, die het vervelend vinden dat ze niet weten hoe ze precies om hun favoriete fingerfood moeten vragen als ze het gaan kopen.

Vanaf vandaag is dit probleem verleden tijd, zoals je gemakkelijk kunt begrijpen door de volgende regels te lezen.

Arancina of Arancino? Geen klein dilemma

Arancina of Arancino? Dit is een vraag die we ons allemaal stellen omdat we soms zien dat hetzelfde vingervoedsel in sommige recepten met de vrouwelijke naam wordt aangeduid en in andere met de mannelijke naam. De vraag werd ook gesteld door de beroemde .

Het lijkt ongelooflijk, maar vanaf nu dat je deze paar regels leest, lieve lezers van , heeft dit dilemma in ieder geval voor jou geen geheimen meer en kun je er trots op zijn dat je je favoriete fingerfood op het juiste moment en op de juiste plaats bij de juiste naam noemt. Wat betekent dit? Misschien heeft hetzelfde vingervoedsel wel meer dan één naam?

Bedenk dat het antwoord op dit archaïsche en zeer actuele dilemma werd geïllustreerd door de chef-kok Fabio Potenzano tijdens de bovengenoemde aflevering van het populaire tv-kookprogramma “Het is altijd middag“uitgezonden op Rai Uno. Vanaf vandaag dus geen ruzie meer over deze kwestie en kunnen we deze fantastische snacks in alle rust eten!

Gemaakt in: een paar minuten

Arancina of Arancino? Hier is de uitleg

Dus, maar “arancina is vrouwelijk, mannelijk. Ik heb nooit begrepen wat,” legt presentatrice Antonella Clerici uit, “moet ik zeggen?

De oplossing voor dit dilemma is onmiddellijk: in feite, “vertellen we al onze vrienden,” antwoordt chef-kok Fabio Potenzano, “is arancina mannelijk in de regio Catania en Messina. Het is vrouwelijk in Trapani en Palermo”. Uiteraard, “voor mij,” voegt chef-kok Potenzano eraan toe, “is het een mooie vrouwelijke arancina”.

Om op de hoogte te blijven van nieuws, recepten en meer, blijf ons volgen op onze profielen en . Als je een kijkje wilt nemen bij al onze VIDEO RECEPTEN u kunt ons kanaal bezoeken

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.