Hoofdgerechten

Krokante aardappelmillefeuille: geen béchamel, maar ik voeg spek en meer toe om het smakelijker te maken

168views

De krokante aardappelmillefeuille is heerlijk, smakelijk en uitnodigend, ik doe er geen béchamel in, mijn recept is anders, omdat ik dit eenvoudige ingrediënt toevoeg en het smakelijker maak.

Vandaag presenteren we het recept voor gebakken aardappel millefeuille, een delicatesse, perfect voor elke gelegenheid, niets smaakt beter. Dit recept kan van pas komen als je indruk wilt maken op iedereen, jong en oud, perfect voor een etentje. Je kunt het als eenpersoonsgerecht serveren of combineren met gegrild vlees, belegen kazen.

Het geheim voor een uitstekend resultaat is om de aardappelen op dezelfde dikte te snijden, ze vervolgens een half uur te laten weken en ze vervolgens in de oven te bakken. Mamma mia een unieke en onbeschrijfelijke goedheid. Wat zeg je ervan als je het ook wilt proberen?

Millefoglie di patate croccante con provola e pancetta: doe het in de oven en voel hoe lekker het is

De aardappel is de koningin van het huis, en er zijn veel recepten mee te bereiden, van de eenvoudigste tot de meest complexe. Als je een restje krokante millefeuilleaardappelen met provolakaas en spek over hebt, kun je ze in een luchtdichte verpakking een paar dagen in de koelkast bewaren. Warm ze voor het serveren opnieuw op.

Ingrediënten voor 4 personen

6 grote aardappelen
200 g gerookte provolakaas
60 g geraspte Parmezaanse kaas
150 g in blokjes gesneden spek
boter q.b.
oregano q.b.
fijn zout naar smaak

Werkwijze voor aardappel en spek millefeuille zonder béchamelsaus

Om dit knapperige, draderige en zeer smakelijke bijgerecht te bereiden, beginnen we met de aardappelen. Was ze nadat je ze goed hebt geschild. Snijd ze in dunne plakjes van dezelfde dikte, je kunt jezelf helpen met een mandoline.

Neem een kom, doe de aardappels erin en bedek ze met water, voeg zout toe en laat ze een half uur staan. Neem na die tijd een ovenschaal, doe er wat boter, geraspte Parmezaanse kaas en oregano in en bedek met nog meer aardappelen.

We gaan verder met de tweede laag, eindigen met spek en aardappelen, voegen de oregano en boter in stukjes toe.

Zodra we klaar zijn, zetten we de schotel in de hete oven en bakken op 180° gedurende 30 minuten, de laatste 10 minuten activeren we de grillfunctie. Haal uit de oven en serveer.

Eet smakelijk!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.