Hoofdgerechten

Is het mogelijk om te stoppen met roken zonder aan te komen? Het woord aan de voedingsdeskundige

36views

Een van de meest voorkomende zorgen van degenen die afscheid willen nemen van het roken, is de angst om aan te komen. Maar stoppen met roken zonder aan te komen is dit mogelijk? “Het stoppen met nicotine vertraagt ​​de basale snelheid als gevolg van de vermindering van het lipase-lipoproteïne-enzym en het vetweefsel heeft de neiging toe te nemen”, legt de Anna Villarinidie samen met longarts Roberto Boffi en journalist Lorella Beretta de auteur is van Stop met roken met plezier zonder aan te komen(Sperling en Kupfer). Maar er is ook nog een andere factor die bijdraagt ​​aan de gewichtstoename als u stopt met roken: de stress die gepaard gaat met het stoppen met roken, waardoor het verlangen naar voedingsmiddelen die bijzonder rijk zijn aan suikers en vetten toeneemt, waarvan de consumptie in grote hoeveelheden overmatig gebruik leidt tot het verzamelen van extra kilo’s. . Maar je kunt stoppen met roken zonder aan te komen. Hier is hoe.

Wat moet u doen om te voorkomen dat u aankomt als u stopt met roken?

Om te voorkomen dat u aankomt als u stopt met roken, moet u eerst meer bewegen. “De goede gewoonte aanleren om een ​​stevige wandeling te maken en buiten te oefenen met hardlopen, vooral voor degenen die een zittend leven leiden, zijn uitstekende hulpmiddelen om calorieën te verbranden en ontwenningsstress te verlichten”, legt voedingsdeskundige Anna Villarini uit. “Beweging bevordert ook de synthese van feel-good hormonen, waaronder endorfines, die stress, angst, nervositeit en al die stemmingen verminderen die het verlangen naar voedsel voeden”, zegt de expert. «Aan tafel is echter de eerste regel die je moet volgen, want zo eet je minder en heb je eerder een vol gevoel. Verder is het essentieel om uitgebalanceerde gerechten en menu’s op tafel te zetten.”

Wat moet je eten om te voorkomen dat je aankomt na het stoppen met roken?

«Onder de voedingsmiddelen die worden aanbevolen om te voorkomen dat je aankomt als je stopt met roken, behoren in de eerste plaats knapperige voedingsmiddelen. Ze zijn bijvoorbeeld uitstekend om van te smullen als de drang om een ​​sigaret op te steken zich aandient. Het kauwen op voedsel met een harde consistentie verhoogt ook het gevoel van verzadiging, wat u beschermt tegen de wens om veel tussendoortjes te hebben. Om hongergevoelens op afstand te houden, is het een goed idee om altijd klein, voorgewassen voedsel bij de hand te hebben, rijk aan verzadigende vezels, wat kan helpen de plotselinge trek in zoetigheid te temperen”, stelt voedingsdeskundige Anna Villarini. “Groenten leveren uitstekende hoeveelheden die de oxidatieve schade veroorzaakt door het roken van sigaretten tegengaan en beschermen tegen vrije radicalen en vroegtijdige veroudering, factoren die na verloop van tijd gewichtstoename kunnen bevorderen.” Een ander zeer nuttig voedsel als u besluit te stoppen met roken zijn. “De oplosbare vezels die in deze voedingsmiddelen aanwezig zijn, verbeteren de samenstelling van nicotine, die zeker uit balans is gebracht en die ook betrokken is bij de regulering van honger en verzadiging.” Ook bevorderen ze een goede darmbalans. «De , die dit seizoen ook vers worden aangetroffen, zijn bijvoorbeeld rijk aan tryptofaan, een aminozuurvoorloper van serotonine, het hormoon van , dat afneemt zodra je stopt met roken, wat nervositeit en prikkelbaarheid aanwakkert. Peulvruchten bevorderen ook de darmregelmaat door het tegengaan van een zeer vaak voorkomende aandoening in de eerste perioden van onthouding van sigaretten, waardoor u zich opgeblazen en zwaar voelt. Wanneer u besluit te stoppen met roken, is het dan essentieel om aan tafel meer ruimte te geven aan voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan goede vetten, zoals die aanwezig zijn in sardines, sardines en andere soorten schaaldieren. Het pinolzuur in ananas helpt de eetlust te verminderen.”

Voedingsmiddelen zijn dat niet en kruidenthee is prima

«In de eerste paar weken dat u stopt met roken, is het beter om de consumptie van voedingsmiddelen zoals nicotine te beperken, maar ook van wijn, alcohol en snoep in het algemeen, wat al het ongemak veroorzaakt door nicotineontwenning, zoals het gevoel van vermoeidheid, kan verergeren. nervositeit, verminderde energie, verlangen naar eten en sigaretten.” Om de toegenomen honger tegen te gaan, zijn dranken zonder toevoeging van suiker of zoetstoffen uitstekende bondgenoten. “De producten op basis van rhodiola helpen bijvoorbeeld het verlangen naar snoep tegen te gaan, terwijl de producten op basis van rhodiola helpen de melancholie te verminderen en te bestrijden, die het verlangen naar te veel eten kan aanwakkeren.”

Tagliolini met eigeel, tuinbonen, prei en courgettes

Een levendig seizoensrecept om uw lunch op te fleuren met voorgerechten

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.