Hoofdgerechten

Met twee aardappelen en wat erwten maakte ik een ongelooflijk gerecht, serveerde het meteen en verbeterde het diner

40views

Voor het diner van vanavond heb ik een perfecte combinatie gevonden die gemaakt kan worden met slechts twee ingrediënten, aardappelen en erwten… Je zult zien dat iedereen meteen zijn lippen aflikt.

Tijdens het avondeten probeer ik altijd iets lichts klaar te maken dat geschikt is voor het hele gezin, zodat we ons aan het dieet kunnen houden zonder aan smaak in te boeten. Het recept dat ik je ga voorstellen is voor mij de perfecte combinatie van lekker en licht.

Recept voor een snel bijgerecht met erwten en aardappelen

Vanavond besloot ik voor het avondeten een goed gehaktbrood te serveren, zo’n klassieker die mijn oma maakte met gehakt en eieren erin… maar ik had het perfecte bijgerecht nodig, dus om niet te vervallen in het cliché van aardappelen en klaar is kees, besloot ik het te verrijken met doperwten. Hier is het recept voor ons bijgerecht voor het avondeten:

Vijf aardappelen,

300 g erwten,

70 g boter,

oregano,

100 g ham.

Laten we samen het perfecte bijgerecht voor elke gelegenheid bereiden

Laten we aan de slag gaan met het bereiden van ons bijgerecht voor het diner, dus laten we de aardappelen en schil ze goed, want deze keer laten we ze in de schil.. Vervolgens nemen we de aardappelen en snijden ze in stukken van ongeveer anderhalve centimeter per stuk, dan in een pan met water en laten ze koken, maar niet koken.. Let goed op het koken, want de buitenkant van de aardappel moet zacht zijn, maar de binnenkant niet. Je zult het verschil meteen merken omdat de buitenkant iets donkerder is geworden dan de binnenkant die nog heel licht is; laat ze dus goed uitlekken en ze over naar de bakplaat waar we ze gaan mengen met de boter en de oregano toevoegen..

LEES OOK ->

Laat de aardappelen minstens 15 minuten kokenvoeg dan de erwten toe, diepvrieserwten zijn ook prima We zetten alles terug in de oven voor nog eens 25 minutenAls de tijd verstreken is, doen we de in blokjes gesneden ham erbij en laten we alles nog 10 minuten verder garen.

Eenmaal gaar, zul je merken dat je bijgerecht van aardappelen en doperwten klaar is voor bij elk gerecht, deze keer heb ik besloten om ze samen met het gehaktbrood te serveren. Tot slot, voor wie wil, kan dit worden omgetoverd tot een enkel gerecht waarmee je jezelf ’s avonds kunt verwennen voor een snelle avondmaaltijd. In ieder geval is het een recept dat zeker het proberen waard is!

LEES OOK ->

LEES OOK ->

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.