Hoofdgerechten

Is puur eten echt goed voor je? De voedingsdeskundige antwoordt

41views

Je bent ziek? Beter eten blanco, zei moeder. Als u moet afvallen of als u zich ziek voelt door griep of darmproblemen (bijvoorbeeld diarree of gastro-enteritis), ja, dan is eten de beste oplossing blanco voedsel en geef de voorkeur aan voedsel zoals , hoogstens gekruid met olie, of kaas, of , of . Maar volg er één leeg dieet is het echt nuttig om fit en gezond te worden of is het een vals geloof? Om meer te weten te komen, vroegen we een expert of puur eten echt goed voor je is.

Zorgt eten zonder eten ervoor dat je afvalt?

Het blanco dieet is niet het beste voor je figuur. “Het eten van gewone pasta, rijst of ontbijtgranen, hoogstens gekruid met olie, kaas of boter, verhoogt de snelheid waarmee het zetmeel waar deze voedingsmiddelen rijk aan zijn, wordt omgezet in glucose en door het lichaam wordt opgenomen”, legt de voedingsdeskundige uit. Nicoletta Bocchino. “Dit brengt een hoger risico met zich mee op glycemische pieken, die enerzijds overgewicht, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en vele andere aandoeningen in de hand werken, en anderzijds de hongerhormonen beïnvloeden, waardoor er weinig verzadiging ontstaat en de kans op plotselinge hongeraanvallen toeneemt. ” Eten zonder voedsel maakt het dieet ook erg eentonig en voedt het verlangen om te eten, vooral voedsel dat rijk is aan suiker, zoals gebak, inclusief pizza en snoep. «De ideale manier om af te vallen is in plaats daarvan pasta, rijst en granen in het algemeen te combineren, in de eerste plaats met vezels die de opname ervan vertragen en verminderen, en met eiwitten, bijvoorbeeld mager vlees en vis, die ook een bron zijn van heilzame vetten.” Een andere fout is bijvoorbeeld het klassieke gat in de maag dichten met slechts een sneetje brood of crackers. “Het is beter om deze voedingsmiddelen te combineren, bijvoorbeeld met avocado of gedroogde noten, vooral walnoten, die rijk zijn aan lipiden waardoor ze verzadigender worden en hun impact op de bloedsuikerspiegel verminderen.”

Is het blanco dieet voor gastro-enteritis oké?

Wanneer u darmproblemen heeft, bijvoorbeeld als u last heeft van diarree of als u last heeft van buikgriep, we hebben de neiging om wezenloos te eten. «Een vaak gemaakte fout is het simpelweg op tafel zetten van ongekruide rijst en etenswaren als yoghurt, bananen en aardappelen. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan suikers en zetmeel die, vooral als ze alleen tijdens een maaltijd worden geconsumeerd, zeer snel op darmniveau worden opgenomen en de gastheer voeden. “slechte” darmbacteriën, waardoor deze “voordelen” voor de gezondheid worden verzwakt. In werkelijkheid is het, zelfs als u dit soort problemen heeft, essentieel om een ​​licht, maar compleet en uitgebalanceerd dieet te volgen, waarbij u aan de ene kant voedingsmiddelen op tafel legt die rijk zijn aan probiotica, zoals en in het algemeen gefermenteerde voedingsmiddelen die de bevolking van de bevolking versterken. micro-organismen zijn nuttig ten koste van schadelijke, maar ook een deel van de vezels, waarvan groenten van welke aard dan ook de uitstekende bron zijn, evenals eiwitten en vetten”, zegt voedingsdeskundige Nicoletta Bocchino. “De fundamentele regel voor het zorgen voor uw gezondheid, inclusief de gezondheid van uw darmen, is om uw dieet zoveel mogelijk te variëren zonder u op slechts één kleur aan tafel te concentreren.”

Hoe witte rijst te maken zonder het “lijm”-effect

Zelfs een eenvoudig gerecht als witte rijst verbergt kleine fouten die het resultaat in gevaar kunnen brengen: lijm- of ziekenhuiseffecten worden met ons advies voorkomen

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.