Hoofdgerechten

Je weet niet hoe je je kind bloemkool moet laten eten: met dit recept zullen ze het verslinden

44views

Er is maar één manier om ruzie aan tafel te voorkomen met mensen die geen bloemkool eten: als je het op deze manier klaarmaakt, zal iedereen om een tweede vragen

Sommige mensen geven het gewoon op als ze met bloemkool worden geconfronteerd. Zelfs gestoomd of gekookt, de keuken is gevuld met de geur. En aan tafel gooien veel mensen het weg, te beginnen met de kleintjes die het niet echt lekker vinden.

Maar dit is verkeerd, om duizend redenen die ook te maken hebben met de voedingseigenschappen. Dus, probeer dit recept en de wereld zal veranderen, in ieder geval de wereld van jouw keuken.

Bomvrije bloemkool, het geheim is dubbel koken, maar dat niet alleen

Er zijn twee geheimen om iedereen van bloemkool te laten houden. Het eerste zit in het dubbele koken, gekookt en dan gegratineerd gebakken. Het tweede is de béchamel, die de bloem bedekt maar niet verbergt. Bovendien kun je het ruim van tevoren bereiden, zodat niemand klaagt over de geuren.

Ingrediënten:
900 g schoongemaakte bloemkool
80 g geraspte pecorino kaas
6 eetlepels paneermeel
4 eetlepels volle melk of lactosevrije melk
50 g boter
1 snufje zout
Voor de béchamel:
500 ml volle melk of lactosevrije melk
80 g bloem 0
80 g boter
1 nootmuskaat
1 snufje zout

Stapsgewijze bereiding van bloemkool

We beginnen met de béchamel volgens de klassieke methode. We nemen een steelpan en laten de boter smelten. Dan voegen we de bloem toe en koken ongeveer 6 minuten op een laag vuur, onder voortdurend roeren met een houten lepel.
We voegen de melk, nog koud uit de koelkast, in één keer toe en blijven roeren om klontjes te voorkomen. Dan zetten we het vuur hoger en laten het nog 10 minuten sudderen, onder vaak roeren. We passen het zout en de geraspte nootmuskaat aan. Zet het vuur laag en laat nog 8 minuten sudderen. Zet uit en zet opzij.
Was de bloemkool goed en verwijder de taaie delen. Snijd de roosjes eraf en dompel ze in ruim kokend water met zout en kook ze 10 minuten of tot ze gaar zijn.

Giet de bloemkool goed af en ga verder met de laatste samenstelling. Vet de bodem van een vierkante of rechthoekige ovenschaal in met een klontje boter. Leg de bloemkoolroosjes op de bodem en bestrooi ze met de helft van de geraspte pecorino.
Meng in een kom de béchamelsaus met de eetlepels verse melk en voeg de rest van de pecorino toe. Verdeel de saus vervolgens over de bloemkool en probeer hem goed te bedekken. We vullen aan met een paar klontjes boter, bestrooien met het overgebleven paneermeel en verwarmen de oven voor op 180°.
We zetten de ovenschaal op de middelste plank en bakken 30 minuten, steeds op dezelfde temperatuur. Als we daarna een knapperiger korstje willen, grillen we gewoon 5 minuten. Iedereen zijn bloemkool is klaar en niemand zal weten hoe lekker het is, tenminste tot ze het proeven.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.