Hoofdgerechten

Kip met 7 aardappelpannetjes, iedereen zal ervan smullen: perfect voor de minder ervaren keukenprinter

149views

Als we aan Frankrijk denken, komen verschillende aspecten van zijn cultuur in ons op, waaronder de beroemde Franse keuken met zijn karakteristieke gerechten, om er maar een paar te noemen. Deze keuken wordt over de hele wereld bewonderd en is geliefd vanwege de uitstekende kwaliteit en het brede aanbod aan gerechten. Het belang ervan is zo groot dat UNESCO het zelfs heeft erkend als cultureel erfgoed. Maar hoe heeft dit buitengewone gastronomische erfgoed zich ontwikkeld? Wat zijn de factoren die het unieke karakter ervan bepalen?

Hoe is de Franse keuken ontstaan?

De wortels van de Franse keuken liggen in de middeleeuwen. Het was in deze periode dat gebak en het gebruik van kruiden opkwamen in de Franse keuken. De Fransen waren altijd op zoek naar originele en creatieve gerechten en probeerden de eentonigheid van de ingrediënten die ze tot hun beschikking hadden te vermijden.

Tijdens deze gelegenheden, die drie tot twaalf gangen konden omvatten, werden de gerechten in één keer opgediend en, ongebruikelijk, met de handen gegeten. Vooral vlees in saus en wat we nu desserts noemen waren populair. Deze trend sloeg vooral aan in Parijs, waar koks voor het koninklijk hof werkten.

Kip flan en 7 aardappelen, een Frans recept

De Franse keuken wordt gekenmerkt door een unieke verfijning en blijft zich ontwikkelen dankzij de creativiteit van .

Lo is een Franse culinaire specialiteit is een harmonieuze combinatie van malse kip en zachte aardappelen, verrijkt met aroma’s en kruiden die de smaak versterken. De bereidingstijd is misschien wat lang, maar het is het waard!

Kip flan en 7 aardappelen

Iedereen zal het lekker vinden: perfect voor degenen die minder goed zijn in de keuken

Trefwoord Kipschotel en 7 aardappelen

Ingrediënten

 • 7 aardappelen
 • qb olijfolie, zout, zwarte peper, tijm, paprikapoeder
 • 500 gr kipfilet
 • 1/2 groene peper
 • 1/2 rode peper
 • 200 ml tomatensaus
 • 1 ui
 • qb geraspte kaas

Instructies

 • We gaan verder met het bereiden van de kipschotel door de schil van de aardappelen te verwijderen en ze in vrij dunne plakjes te snijden.

 • Nadat we ze allemaal gesneden hebben, leggen we ze in een druippan en kruiden we ze met olie, zout, peper, paprikapoeder en tijm en laten we ze goed op smaak komen.

 • Nu zetten we ze 30 minuten in de oven op 200 graden Celsius en beginnen we aan de kip door deze in kleine stukjes te snijden. Hetzelfde doen we met de paprika’s.

 • We smeren een koekenpan in met olie en beginnen met het bakken van de kip. Na een paar minuten voegen we de gesnipperde ui toe, fruiten 2 minuten en voegen de paprika’s toe.

 • We kruiden met dezelfde kruidenmix als eerder en mengen alle ingrediënten goed. We koken met het deksel op de pan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

 • Voeg na deze tijd 200 ml tomatensaus toe en kook nog eens 5 minuten.

 • Giet dit mengsel over de aardappelen in de ovenschaal en breng op smaak met een beetje geraspte kaas.

 • We bakken 15 minuten op 180 graden. Als deze tijd verstreken is, is onze kippenvlaai klaar! Eet smakelijk.

Franse culinaire curiosa

Het onderscheidt zich ook door , wat de culinaire traditie van het land uniek maakt. Het begint met alcoholische dranken en voorgerechten zoals canapés, augurken of noten. Daarna volgt het ‘voorgerecht’ of ‘aperitief’, meestal een licht gerecht van salades, soepen of groenten.

Dit wordt gevolgd door het o ‘hoofdgerecht’, dat vlees of vis kan zijn, maar ook pasta, peulvruchten of rijst kan bevatten. Na het ‘hoofdgerecht’ volgt een selectie kazen, vaak vergezeld van een groene salade. Tot slot wordt er afgesloten met een ‘dessert’, dat kan bestaan uit fruit of yoghurt. De maaltijd eindigt met een zwarte koffie of een klein glas likeur. Deze gestructureerde volgorde van maaltijden is een fascinerend kenmerk van de

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.