Hoofdgerechten

Maak niet de gebruikelijke gebakken aardappelen, ik voeg deze 2 ingrediënten toe, ze vechten er elke keer om

44views

Probeer in plaats van de gebruikelijke gebakken aardappels eens deze versie met kaas en spek, je zult iedereen blij maken, vooral de kleintjes. Dit is alles wat ze nu willen in mijn huis.

Ik ben er meer dan zeker van dat wanneer je deze aardappelen serveert ze een hit zullen zijn, ze zijn mijn werkpaard geworden, knapperig en onweerstaanbaar, ze zullen niemand teleurstellen. Ik maak ze vaak niet alleen als bijgerecht, maar ook als lekker fingerfood.

Een pittig gerecht dat niet veel tijd in beslag neemt, je hoeft alleen maar de aardappelen te koken, ze te pureren en wat maïzena toe te voegen om er een stevig deeg van te maken. Dan gaan we verder met bakken. Waar wacht je nog op, hier is het recept om stap voor stap te volgen.

Gebakken aardappels met kaas en spek onmogelijk om te weerstaan zo’n goedheid

In slechts 15 minuten kun je gebakken aardappelen met spek en kaas klaarmaken. Dit is een ander recept dan anders, een zeer indrukwekkend bijgerecht dat zeker niemand zal teleurstellen. Probeer het zelf!

Ingrediënten voor 4 personen

500 g bloemige aardappelen
50 g maïszetmeel
1 eiwit
150 g scamorza kaas
200 g in blokjes gesneden spek

Werkwijze voor aardappelen met spek

Om dit bijgerecht te bereiden, begin je met het wassen van de aardappelen, verwijder de schil niet. Doe de aardappelen in een pan met water en laat ze koken. De benodigde tijd hangt af van de grootte van de aardappel, over het algemeen duurt het 30 minuten.

Om te bevestigen dat de aardappelen gaar zijn, kunnen we de tanden van een vork in het midden van de aardappel steken en als ze er gemakkelijk uitkomen, betekent dit dat de aardappelen gaar zijn.

Lees ook:

Lees ook:

We gaan verder met het verwijderen van de schil van de aardappelen, als je niet weet hoe dat moet, dan gaat het niet mis. Dan stampen we de aardappelen en doen ze in een kom met de maïzena, zout en mengen goed zodat we een homogeen deeg krijgen dat gemakkelijk met onze handen te bewerken is.

Lees ook:

We vormen broden en snijden ze dan in stukken, leggen ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. We bakken ze 25-30 minuten in een hete oven op 180°, voegen dan de spek en scamorza kaas toe en na een paar minuten draaien we ze uit en serveren ze.

Eet smakelijk!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.