Nagerecht

Milaan, de top tien panettoni

410views

Panettone Gattullo gebak sinds 1961

Gattullo, waarvan het hoofdkantoor op een steenworp afstand van Bocconi ligt, is altijd een garantie. Hier wordt panettone bereid met de traditionele ingrediënten zoals bloem, eieren, suiker, bergboter, sultana’s en gekonfijt fruit. Het recept is klassiek, het origineel, en de gisturen zijn 30.

Het is geen goedkoop product, maar een product met een hoog budget, omdat het een Milanese excellentie is van een gerenommeerde historicus.

Sal De Riso panettone

Hoewel de panettone zijn oorsprong vindt aan de spectaculaire en pittoreske kust van Amalfi, is de panettone van Milaan de traditionele panettone. Panettone in zijn klassieke variant heeft de prestigieuze titel Panettone en is gevuld met gekonfijte schil, Australische sultana’s en diamanten citroen. Er zijn echter ook drie andere exquise varianten. De “Panettone Limoncello”, zoals de naam al doet vermoeden, is gevuld met echte citroencrème en schillen van citroenen van I.G.P. uit de Amalfikust. Dan is er de “Panettone Sottobosco”, zo genoemd omdat hij gevuld is met wilde bessen en een vanille- en rozemarijncrème. Tot slot is er de ‘Panettone Cremderì’, een variant op de klassieker maar met de toevoeging van hazelnootchocoladedruppels.

Panettone door Matteo Cunsolo

Deze heeft een paar jaar geleden ook de markt van Hong Kong veroverd. Hij wordt gemaakt in verschillende formaten van 750 gram: pistache en witte chocolade, chocolade, amandel, marron glacé, amaretto, vijg en walnoot, marsepein en sinaasappel. Er is ook een formaat van 1 kg.

Panettone van Carlo Cracco

In de top tien van panettoni van Milaan staat de handgemaakte panettone van de

In het formaat van 1 kg wordt hij gemaakt met ingrediënten van topkwaliteit, zoals “00” tarwemeel, zuurdesemstarter, boter, eigeel, suiker, gekonfijte sinaasappel, sultana’s, zout, rijstzetmeel, room en vanillebessen. Er is ook een chocoladesmaak en .

Panettone van Iginio Massari

Dit is geen panettone, maar een waar meesterwerk van haute patisserie. Perfecte alveolatie, blokjes gekonfijte sinaasappel uit Calabrië en sultana’s uit Sei Corone, vanille, boter, amandelen, cacao en een rijping van maar liefst 62 uur.

De rest van de panettone top tien lijst

De ranglijst in Milaan bevat ook die van Pasticceria Nuova Brianza, die van Pasticceria San Carlo, die van Cova en die van Sant Ambroeus.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.