Keukengeheimen

Waar bewaar je geopende mayonaise? We maken allemaal fouten: dit is de ideale plek

422views

We weten niet altijd de juiste plaats voor bepaalde voedingsmiddelen: we maken vaak fouten en zijn genoodzaakt producten weg te gooien die langer houdbaar zouden kunnen zijn. Weet jij bijvoorbeeld waar je open mayonaise moet bewaren? Het antwoord is niet zo voor de hand liggend als je denkt.

Het lijkt vreemd om te bedenken dat zelfs producten zoals sauzen, jam en bewerkte kazen zoals sottilette bij een bepaalde temperatuur bewaard moeten worden. Zelfs als we deze producten in de supermarkt vinden, buiten de koelkast, moeten ze, eenmaal geopend, op de juiste manier worden bewaard. Als we ze laten rondslingeren, lopen we het risico dat we ze vergeten en vervolgens – als ze niet binnen korte tijd worden geconsumeerd – worden deze voedingsmiddelen de ideale voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.

Waar open mayonaise bewaren: een veelgemaakte fout

De droom van veel mensen is om na een vermoeiende ochtend in de supermarkt thuis te komen en iemand te vinden die alles op zijn plaats zet en ons de moeite bespaart. Als je een groot gezin hebt, weet je heel goed hoe vermoeiend het kan zijn om boodschappen te doen, maar vooral om al het eten op de juiste plaats te zetten.

Daarom zetten we dingen vaak niet op de juiste plek, maar een beetje waar ze horen. Zonder dat we dat weten, moeten we bij het eten dat de koelkast in gaat een bepaalde hebben als we het niet over een paar dagen willen weggooien.

Met voedsel dat de koelkast ingaat, moeten we bijzonder voorzichtig zijn omdat elk voedsel zijn eigen temperatuur heeft. .

Heb je bijvoorbeeld wel eens opgelet waar je tubes of potten mayonaise en verschillende sauzen bewaart? En hoe vaak heb je die moeten weggooien vanwege schimmel of die vloeistof die zich binnenin vormt als het bederf begint? Als je antwoord vaak is, is het tijd om te leren hoe je deze voedingsmiddelen op de juiste manier bewaart.

Eerlijk gezegd moet er nog meer aandacht worden besteed aan zuivelproducten: kwark, roomkaas, melkvlokken moeten worden bewaard op plekken waar geen warme lucht van buiten de koelkast kan binnendringen, anders lopen ze het risico te verzuren voordat ze bederven.

Waar is de juiste plaats voor mayonaise?

Als we in veel huizen de koelkast openen, zien we dat de deur een echte plek is voor al die dingen die geen specifieke plek hebben.

We moeten ons echter realiseren dat voor alle voedingsmiddelen de juiste plaats bestaat. Een van de dingen die we altijd in het vakje bovenaan de koelkastdeur vinden, is de: als je het ook op deze plaats zet, weet dan dat je altijd een fout hebt gemaakt.

De deur van de is geschikt voor producten die alleen lichte koeling nodig hebben en geen opslag, zoals boter of frisdrank, omdat dat de plek is waar de temperatuur verandert.

Dus, als we er sauzen in doen die al geopend zijn of , lopen ze het risico om snel te bederven. Om dit te testen, kun je twee identieke drankjes in de koelkast zetten, één in de deur en één in het midden: na een paar uur of zo zul je zien dat het drankje in het midden van de koelkast kouder is dan het drankje in de deur. Onthoud altijd dat ons apparaat temperaturen heeft binnenin, dus elk voedingsmiddel moet op zijn plaats staan om verspilling te voorkomen.

In het bovenste deel van de koelkast gaat gekookt voedsel, wachtend tot het is afgekoeld. In het middelste deel staan koude vleeswaren, kazen, sauzen en jus, in het onderste deel, dat het koudst is, vlees en vis. Alle koelkasten hebben een lade voor fruit en rauwkost. Nu kun je je boodschappen snel en gemakkelijk opbergen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.