Nagerecht

Milk Dunkin’ Donut, een vreugdesprong voor je gezin: het recept

360views

Je kunt stoppen met het kopen van verpakte cakejes, want dit recept van de

De bizarre legende van de donut

Sommige zijn wereldberoemd om hun lekkerheid en vaak ook om hun gemak bij de bereiding.

Een daarvan is, precies, de , een torusvormige cake die klein kan zijn, zoals, bijvoorbeeld, de klassieke of groter, die, vooral in sommige delen van Italië wordt genoemd .

Bovendien zijn er verschillende legendes die verklaren waarom er besloten is om dit snoepje met een gat erin te maken. Er wordt namelijk gedacht dat een lid van de politie een kolonist achtervolgde die op dat moment een pannenkoek vasthield.

De Indiaanse man schoot een pijl af die toevallig in de pannenkoek zelf terechtkwam. Dit is misschien een nogal gefictionaliseerde versie, maar in feite ook heel fascinerend.

Wat wel zeker is, is dat de donut vandaag de dag nog steeds wereldwijd erg populair is. Daarom stellen we in de volgende regels voor .

Melk donut

Melk donut

Trefwoord Melk donut

Ingrediënten

  • 2 bril melk
  • 2 kopjes suiker
  • 3 kopjes tarwebloem
  • 3 eieren
  • 4 lepels margarine
  • bakpoeder

Instructies

  • Scheid eerst de dooiers van de eiwitten. Klop het eiwit op en zet het apart. Meng vervolgens in een kom de eidooiers, margarine en suiker tot een glad mengsel.

  • Voeg nu geleidelijk de melk en tarwebloem, een eetlepel bakpoeder en het eerder geklopte eiwit toe.

  • Giet het deeg in een bebloemde vorm met een gat in het midden en bak 40 minuten op 180 graden.
  • De melkdonut is klaar om te serveren.

Drankje voor bij de melkdonut

Het is zeker een geweldig dessert om ’s ochtends te eten, misschien als ontbijt. Je kunt er zelfs voor kiezen om een plakje te dopen in .

Op deze manier kun je afscheid nemen van de klassieke verpakte zoetigheden die je in de supermarkt vindt en die ook vaak vol zitten met conserveringsmiddelen en kleurstoffen.

Dus als je je gezin iets meer wilt bieden, dan hoef je alleen maar dit eenvoudige recept te volgen dat we je zojuist hebben laten zien. Je zult zien dat het gemakkelijker is dan je je ooit had kunnen voorstellen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.