Hoofdgerechten

Milky Way-koekjes: smelten in de mond

417views

Het is trouwens niet zo moeilijk om deze Milky Way Cookies te bakken. Het enige wat we hoeven te doen is het deeg mengen, dat zich gedraagt als een gewoon deeg totdat het gevuld is. Vervolgens worden twee bolletjes platgedrukt, met een * ertussen en de randen dichtgeplakt. De koekjes zijn klaar om de oven in te gaan, waar ze goudbruin bakken. En hoe verleidelijk het ook is: laat de koekjes na het bakken helemaal afkoelen. Eerst op de bakplaat, dan op een rooster. In twee etappes afkoelen is heel belangrijk (voor veel bakwaren trouwens!), omdat het deeg zelfs na het bakken nog doorgaart, waardoor de bakwaren de perfecte consistentie krijgen.

Ben je op zoek naar meer supplementen voor je koekjesvorm? Kijk dan eens rond bij ons:


*Bevat affiliate links. FUNKE National Brands Digital GmbH ontvangt een commissie als er een aankoop wordt gedaan.

Milky Way Cookies: deze koekjes zijn verslavend

Beschrijving

Knapperige koekjes met een smeltzachte Milky Way vulling.

Ingrediënten voor 6 koekjesVoorbereiding

  1. Verwarm eerst de oven voor op 190 graden boven-/onderwarmte. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop beide soorten suiker, boter en vanille-extract in een kom tot een romig geheel. Voeg geleidelijk de eieren toe.

  2. Meng de bloem, zuiveringszout en zout in een andere kom. Voeg het bloemmengsel in drie porties toe aan de room en mix tot een glad beslag. Spatel de chocoladeschilfers erdoor.

  3. Vorm van het deeg 12 balletjes van gelijke grootte. Neem één bal en druk plat. Leg de Milky Way reep in het midden. Druk een tweede bal plat, leg deze bovenop de reep en plak de randen dicht. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.

  4. Bak de koekjes 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat dan 10 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna helemaal op het rooster. Klaar!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.