Keukengeheimen

Maak uw vaatwasser schoon met citroensap en bedank ons later

440views

Maak uw vaatwasser schoon met citroensap en bedank ons later

Een vaatwasser is een van de hardst werkende apparaten in elke keuken. Dag in dag uit reinigt en ontsmet het onvermoeibaar borden en pannen en vaak is de enige keer dat iemand eraan denkt, dat hij kapot gaat. Ondanks het feit dat ze zoveel werk verzetten bij het schoonmaken van de keuken, worden vaatwassers zelf ook vies, inclusief minerale afzettingen die zich kunnen ophopen op de onderdelen die helpen om je vaat schoon te krijgen. Als je echter een kopje citroensap door je lege vaatwasser laat lopen, kun je resten hard water verwijderen die de sproeiers en sproeiers kunnen verstoppen en die zich ophopen op de elementen die het water verhitten.

Fabrikanten van vaatwasmiddelen willen je graag meer producten verkopen om de binnenkant van je machine schoon te maken, maar je hoeft geen geld uit te geven aan extra chemicaliën als je waarschijnlijk nog een paar verse citroenen in je koelkast of fruitschaal hebt liggen. Als je er een paar hebt die een beetje zacht worden en bestemd zijn voor de composthoop, kun je ook een paar dollar (en het milieu) besparen door ze te gebruiken om je vaatwasser schoon te maken in plaats van ze te laten verworden.

Hard water kan ervoor zorgen dat je vaat niet schoon wordt

Afhankelijk van waar je woont, kan je vaatwasser hard water bevatten, dat zich kan ophopen rond de kleine openingen van de sproeiarmen in je vaatwasser. Als deze verstopt raken, komt er niet genoeg water bij je vaat om al het voedsel en vuil weg te wassen en zul je merken dat er nog stukjes van je borden en kopjes aan vastzitten. Wanneer deze zich op het verwarmingselement verzamelen, kunnen ze schade veroorzaken en de temperatuurmeting in de war sturen.

Hard water is water dat veel opgeloste mineralen bevat, zoals calcium, magnesium en kalk. zegt dat hard water in de hele V.S. voorkomt, maar het meest in het Middenwesten en het Zuidwesten. Als je niet zeker weet of je hard water hebt, is het meest voor de hand liggende teken dat je kranen hardnekkige, korstige, witte aanslag hebben. Als je die op je gootsteen ziet (op de foto), dan heb je zeker last van mineralen die zich ophopen in je vaatwasser. Andere tekenen dat je water hard is, zijn kleding die niet schoon wordt in de wasmachine en zeep die niet goed reinigt of schuimt op je lichaam, zoals handzeep en shampoo.

Het goede nieuws is dat als je hard water hebt, je alleen een zure oplossing nodig hebt om de kalkaanslag te verwijderen.

Reinig je vaatwasser van binnenuit

Als je citroensap wilt gebruiken om de kalkaanslag in je vaatwasser te verwijderen, volg dan een paar eenvoudige stappen. Ten eerste, uit een paar verse citroenen om ongeveer een kopje sap te krijgen. Dit is een geweldige klus voor citroenen die niet opgegeten gaan worden, maar ook niet bedorven zijn, omdat ze anders waarschijnlijk weggegooid zouden worden. Zodra je het sap klaar hebt, zet je de kom op het bovenste rek van je lege vaatwasser en laat je een normaal afwasprogramma draaien. Afhankelijk van het model geeft het programma het citroensap anderhalf tot vier uur de tijd om zijn werk te doen. Als het programma is afgelopen, kun je de vaatwasser weer normaal laten draaien.

Het is een goede gewoonte om eens per maand citroensap door je vaatwasser te laten lopen als je weet dat je hard water hebt om de onderdelen in orde te houden. Als je geen hard water hebt of je weet het niet zeker, dan kun je nog steeds om de paar maanden de citroensaptruc doen om er zeker van te zijn dat er zich geen mineralen ophopen. Als je je vaatwasser goed schoonhoudt en bijhoudt, zorg je ervoor dat je vaat altijd brandschoon is.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.