Nagerecht

Niet koken en geen gelei: dessert klaar in 5 minuten met drie ingrediënten

64views

Een kant-en-klaar dessert bereiden in 5 minuten

Bestaat er een cake die je kunt maken zonder de oven of enige vorm van bakken te gebruiken en die klaar is in 5 minuten? Het antwoord is ja, en het is niet de of een variant ervan zonder eieren of mascarpone. De ingrediënten zijn drie: bittere cacaokoekjes, voorgezoete slagroom en gesmolten boter.

Als je deze taart eenmaal hebt geprobeerd, weten we zeker dat je hem minstens een keer per week opnieuw zult maken en al je vrienden ervan zult laten proeven!

Dessert in 5 minuten zonder bakken of gelei

Ingrediënten

  • 190 g koekjes met bittere cacao
  • 2 lepels gesmolten boter
  • 240 ml slagroom

Instructies

  • Neem de koekjes, doe ze in een kom en mix ze. Als je geen mixer hebt, doe ze dan in een gesloten plastic zak en plet ze met een deegroller (werkt net zo goed).

  • Voeg de koekjes toe aan de gesmolten boter en meng goed tot een glad mengsel.

  • Neem een ovenschaal en maak een laag koekjes. Gebruik een spatel om de laag goed egaal te maken.

  • Neem de room en na het opkloppen met een elektrische garde of een handklopper, giet je het geheel in de ovenschaal en maak je een laag bovenop de verkruimelde cacaokoekjes.

  • Dulcis in fundo voeg een mooie laag verkruimelde cacaokoekjes toe en zet 4 uur in de koelkast om te rusten.

  • Als deze tijd verstreken is, kun je snijden en genieten. Eet smakelijk!

Proef combinaties met dit dessert klaar in 5 minuten

Met dit dessert klaar in slechts 5 minuten is er niets lekkerder dan het drinken van een lekkere Essendo een dessert dat op elk moment van de dag kan worden genoten, afhankelijk van de gelegenheid kun je het combineren met iets anders te drinken.

Als je het als ontbijt eet in plaats van een kom melk en cornflakes, kun je er een Napolitaanse espresso bij drinken. Als je het als middagsnack eet, kun je er ook een lekkere schuimige cappuccino bij drinken, terwijl je als nagerecht beter kunt kiezen voor een amaro of een zoete dessertwijn zoals Malvasia, Recioto, Passito di Pantelleria, Moscato d’Asti of Vin Santo.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.