Snacks

Olie van de pausen: geschiedenis en kenmerken

89views

Al bij de keuze van de naam heeft de olie een belangrijke geschiedenis die wordt gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit. Een echt product, een extra olijfolie van eerste persing met een intense en doorslaggevende smaak en onmiskenbaar aroma, verkregen uit olijven uit het Agro Pontino en Frusinate gebied. Duurzaamheid, traceerbaarheid en werkethiek staan centraal bij de productie van deze olie, aangezien het is geaccrediteerd als een product in de

Laten we de olie en zijn organoleptische eigenschappen ontdekken.

Het is niet verwonderlijk dat de eeuwenlange geschiedenis van de olijf onlosmakelijk verbonden is met die van de ‘bekende als Eeuwenlang hebben de pausen de olie die geproduceerd wordt uit de landerijen of beter gezegd de olijfbomen van de Pausen zo gewaardeerd dat ze op een gegeven moment specifieke decreten begonnen uit te vaardigen om de olijventeelt te verbeteren en te stimuleren.

Uit bronnen blijkt echter dat al in het jaar 1000, tijdens de Middeleeuwen, de monniken van de abdijen van Circestensi in Neder-Latium het land ontgonnen om de landbouw en de teelt van verschillende planten, waaronder de olijf, te stimuleren. Maar pas in 1778 werd er echt aandacht besteed aan de olijventeelt in Latium. Voor elke geplante olijfboom gaf de paus een beloning. De naam van de hervorming was ‘en het doel was om een economie in Latium te creëren die gebaseerd was op het bevredigen van de behoeften van het pausdom en heel Rome, en niet langer alleen van de feodale landeigenaren.

Het is een superieure extra olijfolie van eerste persing, geproduceerd van geselecteerde, handgeplukte olijven. Het volgt een strikt productieprotocol gericht op het controleren van de gehele productieketen. Deze olie is geboren uit liefde voor de olijfbomen en het land, of meer precies het land tussen de provincies Latina en Frosinone (Boville Ernica, Amaseno, Giuliano di Roma, Anagni, Prossedi, Priverno, Sonnino, Cori en Maenza), dat wil zeggen de tempels die in de 18e eeuw betrokken waren bij de Pauselijke Agrarische Hervorming van Paulus Pius VI.

olie van de pausen

Olio dei Papi is een olie van de pausen en op het etiket staat alle noodzakelijke informatie met betrekking tot de eindgebruiker, zoals voorzien door de productiediscipline. Op het etiket van elke fles staat de herkomst, het productiegebied, de naam van de producent en de olijfgaard en de molen waar de olie wordt geperst.

olio dei papi kenmerken

Eeuwenoude smaken, eeuwenoude bomen en moderne voedselveiligheidstechnieken vormen het geheime recept voor deze unieke en onvergelijkbare olie. Een elixer van welzijn, waarvan de belangrijke naam ertoe bijdraagt dat het een uitstekend en zeer gewild product is op de nationale en internationale markt. Dit product is de perfecte belichaming van de eeuwenoude liefde voor een land en zijn vruchten en de passie om het gebied op nationaal en internationaal niveau te verbeteren.

Het productiereglement kan op de website worden geraadpleegd om de herkomst, de molen waar het wordt geperst en het productiegebied te identificeren, evenals de naam van de olijfgaard en de producent zelf. Raadpleging is eenvoudig door simpelweg het partijnummer in te voeren in het juiste gedeelte van de site.

Het verlaagt het niveau van slechte cholesterol (LDL) in het bloed, vermindert het risico op kankerziekten en verlaagt de bloeddruk.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.