Snacks

Olijfolie toevoegen aan melk, niet meer dan 1 euro uitgeven: het gezin verblijden

93views

Specerijen en kruiden kunnen ook worden gebruikt bij de bereiding, evenals vele andere ingrediënten om de smaak van het eten te verbeteren.

Sauzen en specerijen

Sauzen zijn een soort vloeibare specerij Ze kunnen worden gebruikt als smaakmaker voor vlees, groenten of als dip voor groenten. Er zijn veel verschillende soorten sauzen, zoals barbecuesaus, sojasaus, tomatensaus en sausen.

Elke cultuur heeft zijn eigen tradities en voorkeuren voor specerijen en sauzen, en er zijn vele manieren om

en hun bereiding. Over het algemeen bevatten sauzen op basis van room, kaas of mayonaise meer calorieën dan sauzen op basis van tomaat of groenten.

Bijvoorbeeld, terwijl een lichte tomatensaus maar ongeveer 10 calorieën per eetlepel kan bevatten. Het is belangrijk om de voedingswaarde-etiketten te lezen of het restaurant om informatie te vragen als je probeert de calorieën in de gaten te houden.

Over het algemeen is het het beste om je calorie-inname te beperken. Je kunt ook zelfgemaakte sauzen maken met kruiden en specerijen om een lekkere smaakmaker te maken zonder extra calorieën toe te voegen.

Zelfgemaakte sauzen en dressings maken kan een leuke manier zijn om je gerechten aan te passen en controle te houden over de gebruikte ingrediënten, zoals in het geval van de saus die je maakt door l

Olijfolie in melk

Olijfolie wordt meestal niet gemengd met melk, omdat olie en melk twee vetachtige stoffen zijn die niet gemakkelijk met elkaar mengen. Bovendien is olijfolie een vloeibaar vet bij kamertemperatuur, terwijl melk een dikke, stroperige vloeistof is.

Olijfolie in melk

Ingrediënten

 • 50 ml melk
 • 100 ml olijfolie
 • 3 lepels citroensap
 • 1/2 theelepel fijn zout
 • naar smaak zwarte peper
 • 1 kruidnagel knoflook
 • q.b. groene ui
 • naar smaak peterselie

Instructies

 • We bereiden onze saus door de 100 ml olie bij de melk te gieten, dat wil zeggen de twee basisingrediënten in het ‘glas’ van de blender.

 • Start de blender en laat hem ongeveer een minuut draaien, zonder de blender van de bodem te tillen.

 • Pers een citroen uit en voeg 3 eetlepels sap en een halve eetlepel fijn zout, net genoeg zwarte peper en een teentje geperste knoflook toe aan het glas.

 • We nemen een bosuitje en snipperen het fijn, voegen het toe aan het glas en hakken het fijn tot we een delicate saus krijgen, perfect voor bij crudités of iets anders dat we lekker vinden.

Wijn geschikt met olijfolie sauzen in melk

De wijn die je erbij kiest hangt af van je persoonlijke smaak en de smaak van de saus in kwestie. Enkele algemene richtlijnen kunnen echter nuttig zijn bij het kiezen van een wijn.

Voor deze sauzen is het aan te raden om wijnen te kiezen die de vettige smaken van olijfolie en melk in balans kunnen brengen.

Als alternatief kan men ook kiezen voor bijvoorbeeld een Pinot Noir, die de zoetheid van de melk kan tegengaan en harmonieert met de smaken van de olijfolie.

Over het algemeen is het belangrijk om een wijn te kiezen die ze juist versterkt. Op deze manier zorgen de wijn en de saus voor een evenwichtige en aangename smaakervaring.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.