Snacks

Paddenstoelen met trifoli hoe ze te bereiden

93views

Trifolati komt van trifola, wat synoniem is voor truffel. En het wordt gezegd van de dunne plakjes die typisch zijn voor dat type paddenstoel. In dit geval volgt de bereidingswijze van het recept echter niet precies het woord. We zullen in het recept zien waarom, maar het is niet gepast om te dunne plakjes te gebruiken. Een restaurant, of elk etablissement waar vaak gekookt wordt, kan niet anders dan wat . Een must in de Piemontese keuken.

Het is een zeer veelzijdig gerecht dat overal bij past: bij vlees, groenten en zelfs vis.

De , ook wel bekend als olifantsoren. Als je ze bekijkt, zie je dat het een onterechte bijnaam is; ze zijn enorm, plat, heel gemakkelijk schoon te maken, de gemakkelijkste paddenstoelen ooit om te koken en je kunt zelfs de grootte van de stukjes kiezen, gezien de grootte. Ik ben er nogal op tegen om champignons van verschillende soorten te gebruiken in gerechten, omdat de verschillende consistentie van elke champignon een compleet andere kooktijd vereist, zelfs met hetzelfde formaat stuk.

Pleurotus paddenstoelen zijn gemakkelijk te vinden in de supermarkt in cellofaan- en piepschuimverpakkingen. Onthoud dat ze binnen maximaal 2-3 dagen moeten worden gegeten.

Tips

Gebruik voor het schoonmaken absoluut geen water; paddenstoelen zijn sponzen, ze absorberen water en schilferen af. Gebruik het alleen om even af te vegen als de paddenstoel vol zit met aarde, maar laat ze niet weken of ze zullen binnen de kortste keren bederven. Snijd ze in stukjes die je wilt, maar niet te klein. Paddenstoelen laten over het algemeen water los, pleutorus niet dus die zijn ideaal voor dit recept, en als de stukjes te klein zijn koken ze uiteindelijk in hun eigen water. Vooral als je ze te klein snijdt, is het een ramp.

Hoe je trifoli paddenstoelen bereidt

  • 200 g champignons (kwaliteit naar wens)
  • een takje peterselie
  • een teentje knoflook
  • arachideolie naar smaak
  • Zout naar smaak

Bereidingstijd ongeveer 20 minuten inclusief koken, benodigd materiaal een pan met antiaanbaklaag en een lepel bij voorkeur gemaakt van bamboehout.

Trifolio Paddenstoelen Recept

Laten we beginnen met het persen van de knoflook en deze bij het hemd en de broek te doen. Als je het anders in dunne plakjes wilt snijden en bakken, vergeet dan niet de groene ziel binnenin te verwijderen, die is onverteerbaar. Je kunt witte, roze of rode knoflook gebruiken, in volgorde van sterkte. Die uit Nubia, Lazio, past er heel goed bij. Verhit de olie een beetje en laat de knoflook een beetje op smaak komen. Steek een levendig vuurtje aan onder de pan.

De paddenstoelen zullen een behoorlijke hoeveelheid water achterlaten. De tijd dat je ze op het vuur moet houden varieert sterk, afhankelijk van hoe groot je de stukken hebt gesneden. Hoe groter ze zijn, hoe langer de pan op het vuur kan blijven staan.

Ik raad aan om de pan onafgedekt te houden, anders verdampt het water niet en worden de paddenstoelen week en wordt het gerecht troep, als je hebt besloten om andere paddenstoelen dan pleurotus te gebruiken. Andere paddenstoelen dan pleurotus laten geen water los, dus ze moeten constant geroerd worden om te voorkomen dat ze vastplakken en sneller gaar worden.

Doe nu het zout erbij, dat ruim de tijd krijgt om op te lossen. Als het meeste water verdampt is, kun je de gehakte peterselie toevoegen en eventueel de chilipeper als je van pittig houdt. Zoals alle groenten moeten ze een beetje worden gekookt zodat ze hun eigenschappen en smaak maximaal kunnen behouden. Verwijder aan het einde de knoflook als je die er heel in hebt gedaan.

Trifoli paddenstoelen zijn uitstekend bij vlees, vis en kunnen worden toegevoegd aan omeletten of lasagne voor een volledig vegetarisch gerecht. Ze zijn ook heerlijk op broodcroutons.

We willen Vincenzo Serino van .

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.