Nagerecht

Plastic chocolade en suikerpasta: is dat hetzelfde? Laten we het verduidelijken

121views

Plastic chocolade

Laten we beginnen met het analyseren van de naam van het product: chocolade die in vorm kan worden gebracht. Hieruit begrijpen we meteen waaruit dit product bestaat: chocolade en een product dat in vorm kan worden gebracht. In dit geval voegen we de , toe, maar het kan ook vervangen worden door de , maar met een lager rendement. Plastic chocolade is zeer vormbaar, maar omdat het voornamelijk uit chocolade bestaat, smelt het gemakkelijk bij verhitting. We moeten het dus snel verwerken en onmiddellijk in de koelkast bewaren. De verhouding chocolade en glucose kan variëren afhankelijk van het gebruikte deeg.

Chocolade met boter bevat meer boter dan pure chocolade, dus zullen we minder glucose nodig hebben, omdat deze al kneedbaarder zijn. Om plastic chocolade te verwerken, gebruiken we de klassieker. Waar is deze bereiding geschikt voor? Het is zeker het handigst voor dingen als bloemen, kleine voorwerpen enzovoort. Maar door zijn gebrek aan elasticiteit is het minder geschikt voor het bedekken van taarten, vooral als deze groot zijn. In kleine taarten die thuis worden gemaakt, kan het echter heel goed worden gebruikt. Het heeft uiteraard een aangename smaak en is ook erg geurig.

Voor een beter rendement raad ik echter aan om altijd plastic chocolade van pure chocolade te gebruiken en deze vervolgens te kleuren met voedselverf. Op die manier krijgen we een product met een goede smaak en elementen met een zeer goede opbrengst.

Suikerpasta

Laten we nu verder gaan met de suikerpasta, die zoals de naam al aangeeft voornamelijk bestaat uit suiker, waaraan glucose of honing wordt toegevoegd om het kneedbaar te maken. Dit proces is zeker het meest gebruikte op het gebied van , maar verbergt veel valkuilen voor de minder ervaren. Omdat deze pasta voornamelijk uit suiker bestaat, is hij ook bang voor vocht en overmatige hitte. Desalniettemin, zijn , maken het perfect voor . Aan de andere kant zijn de dingen een beetje anders.

Suikerpasta decoraties kunnen moeilijker te maken zijn, vooral voor onervaren mensen. Maar als ze eenmaal klaar zijn, kun je ze laten drogen. Eenmaal droog kunnen de decoraties worden gebruikt voor elke taart of dessert en kunnen ze zelfs maandenlang intact worden bewaard. Ze zijn dus perfect voor taarten die in de zomer worden gemaakt. Een ander pluspunt is het gemak waarmee suikerpasta gekleurd kan worden: voeg gewoon voedselkleurstof toe om elke gewenste kleur te krijgen. Een nadeel is echter de, soms plakkerige, geur.

Plastic chocolade of suikerpasta?

Na een analyse van alle kenmerken en de samenstelling van beide producten, kunnen we zeggen dat het enige dat deze pasta’s gemeen hebben, het feit is dat. Voor de rest hebben ze verschillende technieken en bewaartijden. Hetzelfde geldt voor het feit dat in de ene de suiker overheerst en in de andere de chocolade. De ene bewaart in en droogt niet aan de lucht, in tegenstelling tot de andere die uitdroogt en de vochtigheid van de koelkast vreest. Plastic chocolade is ideaal voor het maken, suikerpasta voor grote formaten. Nu we deze producten goed hebben leren kennen, ben ik ervan overtuigd dat we ze op de juiste manier zullen gebruiken en ze nooit meer zullen verwarren.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.