Nagerecht

Prachtige kerstcupcakes, eenvoudig te bereiden maar met een sublieme smaak: recept

427views

Tijdens de , je weet wel, moet je per se iets speciaals bereiden. Overweeg dan het recept voor de fantastische die hieronder worden voorgesteld.

Cupcakes: goed en mooi

Er zijn snoepjes die vanwege hun lekkerheid al snel populair werden over de hele wereld. Dit is bijvoorbeeld het geval met de .

Het lijdt geen twijfel dat dergelijke speciale desserts in de 19e en 20e eeuw zijn ontstaan, net als muffins, waarmee ze in feite vaak worden vergeleken.

Het lijkt er bovendien op dat ze ooit binnenin werden gebakken, zoals de naam al suggereert. Anderen denken echter dat het woord cup verwees naar de maateenheid waarop het recept was gebaseerd.

Er is ook een precieze methode waarmee ze meestal worden bereid. Dit is de zogenaamde . Dit betekent dat het deeg schuimig en romig wordt als gevolg van de verwerking van de boter en de , schuimig en romig wordt.

Welnu, na deze korte informatie is het nu tijd om je kennis te laten maken met iets waarvan we zeker weten dat het jong en oud gek zal maken.

Kerst cupcakes

Kerst cupcakes

Trefwoord Kerst cupcakes

Ingrediënten

  • kaasglazuur
  • rode kleurstof
  • groene kleurstof
  • gekleurde hagelslag

Instructies

  • Doe eerst de kaasglazuur in kleine kommetjes en voeg al roerend de rode en groene kleurstof toe.

  • Snijd vervolgens de bovenkant van de cupcake af en smeer het roomkaasglazuur erop. Maak met een mes een driehoekige snede bovenop een cupcake en spuit met een spuitzak eerst de groene en dan de rode glazuur en gekleurde hagelslag, zoals op de foto.

  • Doe vervolgens hetzelfde, waarbij je horizontaal wat kaasglazuur aanbrengt om de klassieke slinger na te bootsen en maak met het rode glazuur een strik bovenaan de boom.

  • Om een ander patroon te maken, plaats dan een stukje chocolade verticaal en rondom knijp je groene glazuur, zodat je een boompje vormt. Voeg de gekleurde hagelslag toe.

  • Om een kerstkrans te vormen, doe je in plaats daarvan groene glazuur rondom de cupcake en versier je de cupcake met een strik met rode glazuur en meer gekleurde hagelslag.

  • De kerst cupcakes zijn klaar.

Drankje voor bij de kerst cupcakes

Deze speciale traktaties, geschikt voor Kerstmis, zullen zeker een geweldige indruk maken bij je familie.

Voor een uitstekend kersthapje raden we dan ook een passend drankje aan, zoals bijvoorbeeld.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.