Keukengeheimen

Bewaar deze 10 voedingsmiddelen nooit in de koelkast, maar toch doen we het altijd: het is een vergissing

417views

De koelkast wordt soms een soort kast waar we van alles en nog wat in bewaren: een voedselkast. In werkelijkheid moet niet alles daar bewaard worden. Vandaag onthullen we ten minste 10 voedingsmiddelen die je daar beter niet kunt bewaren. De reden is heel ernstig. We denken dat koud bewaren beter is, maar dit is geen regel die voor iedereen geldt.

Bewaar deze 10 voedingsmiddelen nooit in de koelkast: de reden

Uit angst dat ze zullen bederven, stoppen we ook voedingsmiddelen in de koelkast die dat niet nodig hebben. Als het warme weer nadert, wordt onze angst groter en proppen we – uit twijfel – van alles en nog wat in onze apparaten. We negeren echter dat sommige voedingsmiddelen de kou niet nodig hebben en dat het zelfs helemaal niet goed voor ze is. Sommige voedingsmiddelen lopen ernstige schade op wanneer ze worden blootgesteld aan een te lage temperatuur.

Vandaag zullen we ten minste 10 voedingsmiddelen opnoemen die nooit in de koelkast bewaard mogen worden: een hoge luchtvochtigheid kan ze onherstelbaar beschadigen.

Tomaten

We kunnen ze niet als groenten beschouwen, het zijn in feite vruchten, dus ze hebben het niet nodig, integendeel. De kou blokkeert hun rijpingsproces, waardoor ze melig en smaakloos worden.

Bananen: niet in de koelkast bewaren

Bananen mogen ook niet in de koelkast bewaard worden. Deze vrucht wordt bij lage temperaturen eerder zwart en zacht, wat ook gebeurt bij avocado’s.

Citrusvruchten

Hoewel in de zomer het verlangen naar een lekkere verse sinaasappel onweerstaanbaar wordt, moeten we . Meloenen – zoals watermeloen – moeten ook op kamertemperatuur worden gegeten. In de koelkast verliezen deze vruchten hun natuurlijke en waardevolle antioxidanten. Eenmaal geopend, moeten ze zo snel mogelijk worden geconsumeerd.

Honing

Een zoetstof die zeker de voorkeur verdient boven suiker, maar het in de koelkast zetten is er niet goed voor omdat het naar . Na opening kan het niet vele maanden bewaard worden, maar het op een donkere plek in de voorraadkast bewaren is zeker de beste manier om het zo lang mogelijk goed te houden.

Basilicum

In de koelkast heeft deze kostbare specerij de neiging om meteen te vergelen en te verwelken, maar wat nog belangrijker is:. Basilicumblaadjes zijn trouwens erg poreus, dus ze hebben de neiging om alle geurtjes te absorberen die in ons huishouden circuleren. Voor de beste bewaring plaats je ze in een pot gevuld met water.

Brood

Sommige mensen leggen brood ook in de koelkast, misschien omdat ze denken dat het dan zijn oorspronkelijke zachtheid behoudt. In werkelijkheid hebben ze het mis: want brood dat te koud is, heeft de neiging te veel uit te drogen. Hoe moet brood worden bewaard? Simpel, je moet het in plakjes snijden en in een geknoopte katoenen doek leggen. Het beste is om er ook een selderijstengel naast te leggen: het vocht houdt het brood lang goed en geurig.

Koffie: niet in de koelkast bewaren

In de zomer kiezen veel mensen ervoor om te bewaren. Correct? Absoluut niet. Ongeacht het seizoen is het altijd het beste om het in de voorraadkast te laten staan. De kou doet niets anders dan het aroma bederven. Koffiebonen – zelfs in poedervorm – hebben trouwens de neiging om de geuren te absorberen van het voedsel dat we in de koelkast zetten en verliezen zo hun eigen geur.

Aardappelen – Knoflook en Ui

Zijn ze het best houdbaar in de koelkast? Voor deze 3 voedingsmiddelen is de koelkast absoluut uit den boze. Je kunt ze het beste bewaren onder het aanrecht of in schemerige, droge hoekjes van de keuken.

Mozzarella

Op zich is het niet lang houdbaar. Liefhebbers van alle variaties weten dat sommige specifieke mozzarella’s, zoals buffels of verse zuivelproducten, snel moeten worden geconsumeerd.

Extra vergine olijfolie

Eigenlijk moeten alle soorten olie – vooral deze – nooit in de koelkast bewaard worden, maar op een donkere plek, bijvoorbeeld in de voorraadkast.

Bewaar deze 10 voedingsmiddelen nooit in de koelkast: de twijfel over groenten

Moeten ze vaak allemaal in de koelkast? Het antwoord is, zoals je je kunt voorstellen, nee. Het moet gezegd worden dat de meeste groenten in de koelkast bewaard moeten worden, vooral in de zomer. Groene bladgroenten, maar natuurlijk ook aubergines, courgettes en later broccoli en bloemkool, zijn kort houdbaar buiten de koelkast, ze bederven en bederven vrij snel.

Hete pepers en pepers moeten echter uit de koelkast worden geweerd. Het is echter wel nodig om ze uit de plastic bakjes te halen en ze op een redelijk geventileerde plek te leggen die niet wordt blootgesteld aan zonlicht. Het komt zeker ook door de supermarkt: vaak vinden we alle groenten buiten de koelkast, terwijl we in de koelkast tomaten vinden die hun intense smaak verliezen. Helaas redeneren we in supermarkten met andere criteria.

We doen de indeling van de supermarkt niet na

Het heeft een grote invloed op de ruimte, die het best wordt beheerd als het niet veel is. Maar laten we niet vertrouwen op hun indeling: om voedsel op de juiste plaats op te slaan, moet je het eerst op de juiste plaats bewaren. Gelukkig kan het internet ons, in ieder geval in dit geval, helpen.

Een ander groot dilemma is dat we ze in de supermarkt vaak naast de melk vinden en dus niet in de koeling. We zijn gewend om ze meteen in de koelkast te leggen. Helaas zijn eieren erg kwetsbaar; we moeten voorkomen dat ze worden blootgesteld aan vreselijke klimaatveranderingen.

Misschien is dat de reden waarom supermarkten vermijden om ze bloot te stellen aan lage temperaturen. Omdat de consument ze na aankoop een tijdje uit de koeling kan houden. In dat geval wordt het ei potentieel schadelijk. Volgens de huidige regelgeving mogen eieren alleen gekoeld worden als de consument ze meeneemt naar huis. Tot die tijd moeten ze op kamertemperatuur worden bewaard.

Maar waar moeten eieren in de koelkast worden gelegd om hun kwaliteit, versheid en goedheid te behouden? De ideale plek is het middelste schap, hoewel de eieren meestal aan de zijkant liggen, in de deur waar de temperatuur het laagst is en waar ze beter zijn blootgesteld aan temperatuurschommelingen.

Bewaar deze 10 voedingsmiddelen dus nooit in de koelkast: je gezondheid en het goede van je eten hangt ervan af.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.