Hoofdgerechten

Pruimenjam: ongelooflijk makkelijk om thuis te maken, nu die uit de supermarkt een fortuin kosten.

45views

Door de voortdurende prijsstijgingen wordt het steeds moeilijker om bepaalde alledaagse consumptieproducten te kopen. Dit is ook het geval voor jamdie je gelukkig thuis kunt maken met heel weinig ingrediënten en met een combinatie van smaken waar je dol op zult zijn.

Deze keer brengen we je alle details om een heerlijke pruimenjam te maken, die een heel eenvoudig proces vereist om thuis na te maken en zonder al te veel geld uit te geven.

De stap-voor-stap werd gedetailleerd beschreven op het Instagram-account “@nellagok“en om het uit te werken heb je nodig: 8 in stukjes gesneden pruimen; 2 eetlepels kokossuiker (of een andere zoetstof naar keuze); een halve eetlepel citroensap en 1 eetlepel chiazaadjes.

Om te beginnen met het maken van je jam pruimenjam, wat je gaat doen is je eerder gesneden pruimen in een steelpan doen samen met de kokossuiker. Je zet ze op het vuur en laat ze 15 minuten koken, onder voortdurend roeren.

Na deze tijd, je ze over in een blender of keukenmachine, waarbij je van tevoren de halve eetlepel citroensap toevoegt. Voeg van tevoren de halve eetlepel citroensap toe. Integreer alle ingrediënten goed en doe ze over in een luchtdichte pot.

Voordat je de pot sluit, voeg je de eetlepel chiazaden toe en roer je tot ze zijn geïntegreerd in je jam pruimenjam, die dan klaar is om te proeven. Deze jam is, zoals gezegd, een week houdbaar in de koelkast in een luchtdichte pot – een genot!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.