Hoofdgerechten

Recept voor zelfgemaakte broodjes die beter zijn dan uit de bakkerij – aanbevolen

41views

Ben jij ook zo dol op zelfgemaakte broodjes? In het artikel van vandaag kijken we naar zelfgemaakte broodjes die beter zijn dan die uit de bakkerij. Wacht nergens op en haast je met de voorbereidingen voordat het te laat is, elke beginnende kok en chef-kok kan het!


Recept voor zelfgemaakte broodjes die beter zijn dan die uit de bakkerij:

Wat we nodig hebben:

  • 750 g tarwebloem
  • 15 g suiker
  • 525 ml warme melk
  • 10 g gedroogde gist of 30 g verse gist
  • 10 g zout
  • Coating olie

Hoe te werk te gaan:

1) Doe de bloem in een grote kom en roer de andere ingrediënten (behalve de olie) erdoor. Roer snel om de ingrediënten te combineren en een soepel deeg te vormen.

2) Dek af met een theedoek en laat 15 minuten zitten. Meng het deeg na die tijd opnieuw. Kneed minstens 5 minuten (hoe langer je kneedt, hoe zachter de broodjes worden).

3) Dek af met een theedoek en laat een half uur rijzen. Als het gerezen is, haal je het uit de kom en verdeel je het in 14 gelijke delen. Vorm er balletjes van (zoals in de video). Dek ze af met plasticfolie en laat het deeg nog 15 minuten rusten.

4) Rol de balletjes in rechthoeken en wikkel ze tot rolletjes (zoals in de video). Als alle rolletjes klaar zijn, bestrijk ze dan met olie en leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal. Laat ze weer 30 minuten rusten en bak ze dan in een voorverwarmde oven op 200 graden.

VIDEO-INSTRUCTIES VOOR ZELFGEMAAKTE BROODJES:

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.