Nagerecht

Robijnchocolade: de roze chocolade die wacht om ontdekt te worden

426views

Robijnrode chocolade

A ? Hoe is dit mogelijk als er geen kleurstoffen worden gebruikt? Velen van jullie hebben zich deze vraag waarschijnlijk al gesteld, en ik zal niet verhullen dat ik de eerste was die hem stelde, en dat is precies de reden waarom ik wilde onderzoeken waar deze bijzondere chocolade vandaan komt. Dit is wat ik ontdekte.

Het is vrij recent ontstaan, in feite dateert zijn intrede in de chocoladeproductie van slechts een paar jaar geleden, in . Het werd geproduceerd door een bedrijf, wat zeker niet verrassend is aangezien Zwitserse chocolade wordt beschouwd als een van de beste ter wereld. Het bedrijf in kwestie bracht deze nieuwe uitvinding naar een chocolade-evenement in 2017. Sommigen zullen denken dat het het resultaat is van toeval of gewoon dat de kleuring het resultaat is van wie weet wat voor chemische reactie van de chocolade. Maar nee, het komt van de gelijknamige cacaoboon.

Het Zwitserse bedrijf heeft echter jarenlang onderzoek gedaan en experimenten uitgevoerd om dit product te creëren dat, onnodig te zeggen, iedereen meteen voor zich gewonnen heeft. De bijzondere roze kleur is afkomstig van waar het vandaan komt. Sommigen zullen zich afvragen: maar hoe smaakt deze chocolade? Wel, hij doet denken aan witte chocolade, maar heeft een lichte nasmaak van rode vruchten die hem een bijna zure smaak geven. Qua zoetheid kan hij ergens tussen pure en melkchocolade worden geplaatst.

Curiosa

De Ruby is nog maar net geboren, maar het is onnodig om te zeggen dat zijn faam zich als een lopend vuurtje verspreidt. Veel bedrijven zijn nu betrokken bij de productie ervan en binnenkort zal het net zo makkelijk zijn om Ruby chocoladerepen in de supermarkt te vinden als andere versies. Vanaf vandaag wordt roze chocolade beschouwd als de op drie na beste ontdekking, na de andere versies. We moeten echter voorzichtig zijn met en aardbeiensmaak. We doen er goed aan om het te kopen, zodat we niet eindigen met het consumeren van een ‘kunstmatige’ chocolade, vol toegevoegde suikers en kleurstoffen.

Een andere curiositeit betreft de eerste gemakkelijk verkrijgbare roze chocolade, geboren in Italië. Hij werd onmiddellijk gewaardeerd om zijn kleur, maar bij een tweede analyse zijn zijn kenmerken er niet minder om. Het is in feite van de traditionele chocolade, maar nog minder van de donkere. Vervolgens hebben we de, en meer recentelijk hetzelfde bedrijf, aangeboden volledig gemaakt met Ruby chocolade. De natuurlijke roze kleur maakt Ruby chocolade tot de meest pure ooit, en dit opent de deur naar een echt rooskleurige toekomst (vergeef me de woordspeling).

Waar te koop

Zoals we al eerder vermeldden, hebben sommige bedrijven zoals , deze chocolade aangeboden in de vorm van bonbons, paaseieren en andere versies. Deze zijn gemakkelijk verkrijgbaar in , maar als je op zoek bent naar meer eenvoudige en pure producten, maak dan gewoon een eenvoudig. Velen bieden deze chocolade aan in vele formaten en tegen heel betaalbare prijzen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.