Dranken

Cacao in de mokka, ze doen het in alle cafés: het zal je leven veranderen

416views

We weten allemaal dat wij Italianen nooit opgeven. Het is onze eerste gedachte zodra we wakker worden en ook het juiste excuus om even pauze te nemen van het werk. In de loop der jaren hebben we veel herinterpretaties van de espresso gezien: iedereen heeft zijn favoriete variant. Er zijn ook mensen op het web die kleine experimenten delen, zoals het experiment dat we vandaag voorstellen en waarmee je espresso kunt maken.

Cacao in de mokapot: een trucje waardoor je koffie beter smaakt

Misschien heb je het nog nooit geprobeerd, maar met een klein beetje krijgt je koffie een meerwaarde. Espresso, lang, cafeïnevrij, schuimig, koud: koffie is een waar genot, het is moeilijk om het op te geven. Voor ons Italianen is het moeilijk om aan een cafeïnevrij begin van de dag te denken: maar meer dan dat, achter een kopje koffie schuilt het plezier van de smaak, de geur van vers gezette koffie wekt de zintuigen en geeft de dag een kick.

Wie ervoor kiest om koffie te drinken in het café, kan vele variaties vinden. Er zijn speciale crèmes die op de bodem van de kopjes worden gedaan om hazelnootkoffie, Marokkaanse koffie, roomkoffie, pistachekoffie, gianduia-koffie en nutella-koffie te maken.

Uiteraard hebben we in deze versies , calorieën, maar zo nu en dan kan men overschrijden. Er zijn echter ook recepten waarbij de smaak van koffie totaal wordt veranderd: voor experts en koffieliefhebbers is dit ondenkbaar. In de loop der tijd hebben we mensen aan de bar om allerlei soorten koffie zien vragen: met ijs en amandelmelk, koffie met kaneel of de historische koffie met sambuca of brandewijn. We blijven ons echter verbazen over nieuwe variaties.

Zelfs voor degenen die zelfs bij migraine geen koffie kunnen opgeven, hebben we de legende doorgegeven dat: bittere koffie met een paar druppels citroen de hoofdpijn doet verdwijnen.

Hoe en wanneer cacao toevoegen in de moka: het recept

Soms, vooral als we gasten hebben, willen we ze verrassen door ze iets anders aan te bieden dat toch lekker is. We leggen uit hoe . Niets is eenvoudiger, gewoon het water zoals gewoonlijk tot aan het ventiel vullen, het filter vullen met de helft koffie en de helft cacao (gebruik geen oplosbare cacao) zonder te persen, schroef het er in en zet het op het gas boven een laag vlammetje tot het eruit begint te komen. Een eenvoudige maar verrassend lekkere ontdekking.

Er is ook een andere heel goede variant om mee te experimenteren, vooral als je . Neem een melkbeker, doe er suiker in afhankelijk van het aantal kopjes koffie dat je moet zetten. Voeg 1 theelepel Nutella toe voor elke twee koppen koffie, en zodra er wat espresso uit komt giet je het in het mengsel. Klop om een romig mengsel te maken, giet ondertussen de espresso in de kopjes en roer.

Zo krijg je een heerlijke afsluiting van een maaltijd die je weer oplaadt om de rest van de dag aan te kunnen. Voor de velen onder jullie die zich afvragen of je in de moka-pot melk kunt gebruiken in plaats van water, antwoorden we: absoluut niet! Je loopt het risico alles op te blazen, omdat het de neiging heeft om te korsten. Nog een truc om niet te vergeten: de koffie moet in de moka worden geroerd zodra hij eruit komt. Zelfs als er achteraf suiker wordt toegevoegd. Zo voorkom je dat de koffie te ‘waterig’ wordt.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.