Snacks

Rode uiensalade uit Bremen

91views

Deze arme salade is afkomstig van boeren en werd in grote hoeveelheden bereid om de volgende dagen te worden gegeten. Geschikt voor liefhebbers van de sterke en doorslaggevende smaak van salade

Kenmerken van de rode ui uit Breme

Hij wordt geëxporteerd tot aan de koningin en is meer dan een specerij. Het is een echt symbool, een onmisbaar product op de tafels van Lomellina, de hoofdrolspeler van verschillende gerechten uit de gastronomische traditie van Pavia, van zoet tot hartig. De rode ui van Breme, die ook wordt gekenmerkt door zijn hardnekkige, sterke en scherpe maar rustige smaak, vertegenwoordigt de lokale uitmuntendheid geproduceerd in het Lomellina-gebied.

Hij wordt geoogst in de zomer vanaf begin juni, maar het is mogelijk om hem al in het voorjaar te vinden in de plaatselijke supermarkten; het is een product dat in kleine hoeveelheden wordt geteeld, dus om de echte Breme ui te vinden is het raadzaam om hem te kopen bij de boeren in het Lomellina gebied.

Ingrediënten voor 4 personen

  • middelgrote Breme rode uien
  • 3-4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1/2 liter rode wijnazijn
  • zout naar smaak

Bereiding van de rode uiensalade

Pel de uien zelfs de eerste tunica

Verdeel ze in vieren en week ze minstens 24 uur in azijn met 1 eetlepel zout in een bak.

Laat ze goed uitlekken, droog ze licht en snijd ze fijn. Doe ze in een slakom met zout en olijfolie en meng voorzichtig voor het opdienen.

Advies en bewaren

Vooral wanneer uien rauw worden gegeten, laten ze een onaangename slechte adem achter: om dit te verhelpen kan men een of twee teentjes in de mond houden en erop kauwen.

Eenmaal begonnen mag een ui niet langer dan een dag bewaard worden, anders ontwikkelt hij gevaarlijke gifstoffen in het lichaam. Om de ui een paar uur in de koelkast te bewaren, leg je de gesneden kant naar beneden in een kopje met een beetje water.

Om de smaak van uien minder scherp te maken, snijd je ze in rondjes en week je ze in koud water met heel weinig suiker. Knijp ze goed uit voordat je ze gebruikt om te koken.

Om de geur van je handen te verwijderen, was je ze met een theelepel koffiepoeder. Hetzelfde kun je doen om de geur van knoflook van je handen te verwijderen.

Om de geur van ui radicaal te elimineren van borden of snijplanken, wrijf je het voorwerp in met een wortel.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.